Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Zece pensionaţi de boală, negăsiţi la domiciliu
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zece bistriţeni pensionaţi pe caz de boală în gradele II şi III şi care încasează pensia pe card au fost chemaţi la reexpertizare, după ce comisia din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bistriţa-Năsăud nu i-a găsit acasă la verificări, despre unii existând informaţii că ar fi plecaţi în străinătate.
Directorul adjunct al CJP Bistriţa-Năsăud, Terente Ciui, a declarat luni, pentru AGERPRES, că până acum au fost verificaţi 567 dintre cei 2.008 pensionari pe caz de boală din judeţ care primesc pensia pe card, iar zece dintre ei nu au fost găsiţi la domiciliu, cei mai mulţi fiind din municipiul Bistriţa.
'Sunt zece persoane care au fost notificate pentru a se prezenta la expertiză. Nu li se poate suspenda dreptul (la pensie - n.r.), pentru că nu există nicio bază legală. Ei vor merge la expertiză şi, în eventualitatea în care se va dovedi că sunt apţi de muncă şi că au prestat activităţi, atunci li se va suspenda dreptul', a precizat Terente Ciui.
Potrivit adjunctului CJP Bistriţa-Năsăud, celor zece pensionari chemaţi la verificare nu li s-a impus un termen fix până la care să facă dovada că sunt în ţară, pe motiv că aceştia oricum trebuie să se prezinte la expertiză o dată pe an.
Dintre cei 2.008 pensionari care primesc pensia de boală pe card, 1.267 locuiesc în municipiul Bistriţa. Verificările în cazul acestora vor continua până la sfârşitul lunii august.
În Bistriţa-Năsăud sunt 9.945 de persoane pensionate pe caz de invaliditate, dintre care 428 încadraţi la gradul I, 5.296 la gradul II şi 4.221 la gradul III.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 60 de persoane au votat la spital, în arest sau penitenciar în municipiul Bistriţa Aproximativ 60 de persoane cu domiciliul în municipiul Bistriţa, care fie se află internate în spital, fie sunt arestate ori încarcerate la Penitenciar, au decis să îşi exercite dreptul de vot în cadrul alegerilor locale de duminică, potrivit datelor comunicate AGERPRES de Biroul Electoral Municipal...
Bistriţa-Năsăud: Un bebeluş de nouă luni, printre răniţii în deflagraţia produsă într-un bloc din Bistriţa Un bebeluş în vârstă de nouă luni se află printre cei nouă răniţi în deflagraţia produsă în cursul nopţii de marţi spre miercuri într-un bloc din municipiul Bistriţa, acesta ajungând la spital cu contuzie frontală, escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară, potrivit comunicatului remis...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Bărbat cu diabet, infectat cu virusul gripei noi Un bărbat de 40 de ani din municipiul Bistriţa a fost diagnosticat cu gripă nouă în ultimele 24 de ore, la o săptămână după ce acesta a fost internat la secţia infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Bistriţa cu simptome ale acestei boli.
Bistriţa: 14 angajaţi ai unei fabrici româno-germane de cablaje auto, transportaţi la spital cu probleme de sănătate Un număr de 14 angajaţi ai unei firme româno-germane de cablaje auto din municipiul Bistriţa, femei şi bărbaţi, au ajuns în noaptea de marţi spre miercuri la spital, acuzând probleme de respiraţie şi stări de leşin, după ce li s-a făcut rău la locul de muncă. Incidentul nu a fost făcut, însă, public...
Bistriţa-Năsăud: Doi adulţi şi doi copii, la spital în urma unei intoxicaţii cu ciuperci Patru persoane din municipiul Bistriţa, printre care şi două fetiţe de opt, respectiv nouă ani, au ajuns vineri seara la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare.