Cele mai citite
 


Olt: SJU Slatina va sesiza Colegiul Medicilor în cazul nou-născutului decedat
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Romeo Stănculescu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că spitalul va sesiza Colegiul Medicilor Olt în cazul nou-născutului care murit la naştere.
Stănculescu a spus că spitalul face o anchetă administrativă pentru a stabili dacă au fost respectate de către cadrele medicale atribuţiile din fişa postului şi în cursul zilei de luni au fost luate declaraţii de la medici şi cadrele medicale medii. Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a mai spus că potrivit foii de observaţie şi declaraţiilor personalului medical ar fi fost respectaţi paşii prevăzuţi în cazuri de naşteri şi intervenţii chirurgicale, iar Comisia de Disciplină şi Colegiul Director se vor întruni pentru a dezbate cazul abia după efectuarea necropsiei.
Medicul Stănculescu a menţionat că o pacientă de 29 de ani din Potcoava a fost internată pe data de 24 iulie, ora 0:15 şi aceasta a fost urmărită de personalul medical periodic, la interval de câteva ore constatându-se de fiecare dată că starea pacientei, precum şi a fetusului sunt în limite normale.
'Duminică, 24 iulie, la ora 16:40, la vizita medicului Mândroc a fost ultima dată când starea fetusului era în limite normale. Pentru că a constatat o frecvenţă mai mare a contracţiilor, medicul Mândroc a decis să ducă pacienta la sala de naşteri. La ora 17:20, medicul Mândroc a observat o scădere a bătăilor cordului fetal la 104 pe minut de la 138 pe minut cum erau la vizita anterioară şi a decis să cheme medicul şef de secţie, pe Ion Eremia, pentru a consulta pacienta. Medicul Eremia a venit, a consultat femeia, a văzut că dilatarea era de 6-7 centimetri, dar bătăile cordului fetal indicau semne de suferinţă şi s-a decis intervenţie chirurgicală (cezariană) pentru extragerea fătului. S-a făcut intervenţia şi a fost extras un făt cu greutatea de 3,8 kilograme care avea un tonus muscular mult diminuat, nu respira şi cu bătăile cordului anemice. Au fost luate imediat măsuri de resuscitare timp de 30 de minute, dar nou-născut a murit şi în jurul orei 19:30 s-a declanşat o anchetă pentru stabilirea exactă a ce s-a întâmplat', a spus Romeo Stănculescu.
Luni au fost audiate toate cadrele medicale care au lucrat duminică seară şi au participat la naştere, respectiv medicii Mândroc şi Eremia care a efectuat intervenţia chirurgicală, medicul anestezist, un medic de la neonatologie, asistentele. Toate declaraţiile au fost adunate şi ele vor folosi la analiza administrativă a cazului în cadrul Comisiei de Disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Ancheta administrativă va stabili dacă au fost respectate atribuţiile din fişa postului şi atribuţiile de serviciu ale cadrelor medicale implicate. Comisia de disciplină va trimite rezultatele anchetei Colegiului Director al SJU Slatina şi acest for va lua măsuri dacă va fi cazul. Niciuna dintre comisii nu se va întruni până când nu va fi efectuată necropsia cadavrului fătului şi aceasta va fi făcută marţi de medicii legişti.
Romeo Stănculescu a spus că fiind vorba de un deces va fi sesizat şi Colegiul Medicilor pentru că este singurul for ce poate stabili clar ce s-a întâmplat.
'Dacă a fost sau nu vorba de vreo vinovăţie a cadrelor medicale în cazul morţii nou născutului poate stabili numai Colegiul Medicilor şi de aceea vom sesiza Colegiul Medicilor despre acest caz pentru a preciza conduita profesională a cadrelor medicale care au participat la monitorizarea pacientei gravide şi la cezariană', a adăugat directorul medical al SJU Slatina.
Acesta a subliniat că privitor la acuzaţiile rudelor copilului mort spitalul nu face nicio anchetă pentru că nu a fost făcută nicio sesizare şi în cursul zilei de luni familia copilului mort a cerut conducerii spitalului ajutorul pentru a înfia un copil.
Nici Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt nu a început vreo anchetă în cazul menţionat deoarece fără un rezultat al necropsiei care să indice vreo vinovăţie nu se începe cercetarea şi familia copilului mort nu a recunoscut în faţa poliţiştilor că ar fi dat bani cadrelor medicale.
'Nu există nicio sesizare referitoare la sume de bani date vreunui medic de familia din Potcoava şi rudele nu au spus şi în faţa poliţiştilor de bani. Iar pentru o anchetă aşteptăm rezultatele necropsiei să vedem cauzele morţii copilului şi abia apoi dacă este cazul se încep cercetări', a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.
Duminică seară, un nou născut a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar în curtea spitalului s-a declanşat un scandal provocat de peste 40 de persoane din oraşul Potcoava care reclamau că medicii sunt vinovaţi de decesul copilului. Poliţia a intervenit şi calmat spiritele, iar conducerea spitalului a început o anchetă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Anchetă la SJU Slatina în cazul unui copil născut cu multiple malformaţii Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Andrei Iordache, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că potrivit unor concluzii preliminare ale anchetei din cazul unui copil cu multiple malformaţii, născut săptămâna trecută în spitalul slătinean, nu e vorba de culpă medicală sau de probleme...
Gorj: Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci în cazul bebeluşului decedat la naştere, în spital Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au deschis, miercuri, o anchetă în cazul bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...
Olt: Cardiolg din Slatina suspendat pentru că a tratat de infarct un pacient care nu avea această afecţiune Unui cardiolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina i-a fost suspendat contractul de muncă începând de miercuri după ce medicul respectiv a tratat timp de două zile de infarct un pacient care nu suferea de această afecţiune.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va ataca decizia Tribunalului în cazul medicului Tusciuc Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Decizia Tribunalului Olt, de admitere a contestaţiei depusă de medicul Mircea Tusciuc împotriva hotărârii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina prin care este desfăcut contractul său de muncă, va fi atacată de SJU Slatina, potrivit afirmaţiilor directorului medical...