Cele mai citite
 


Satu Mare: Zeci de dosare ale persoanelor cu handicap, cu nereguli
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 40 de dosare ale unor persoane care beneficiază de pensie de handicap au fost trimise spre reevaluare, după ce o comisie a constatat unele nereguli.
Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, Cristian Sasu, a precizat, luni, pentru AGERPRES, că în urma verificării a 345 de dosare din judeţul Satu Mare, în perioada iunie-iulie 2010, în 41 de cazuri au fost descoperite nereguli, acestea fiind retrimise comisiei de evaluare pentru o nouă soluţie.
Din totalul dosarelor verificate, 151 sunt ale persoanelor încadrate în grad grav de handicap şi 194 sunt ale persoanelor încadrate în grad accentuat de handicap.
Controalele sunt efectuate de o comisie mixtă a Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În judeţ sunt 6.000 de dosare care trebuie verificate, Satu Mare fiind printre primele locuri pe ţară în ceea ce priveşte numărul pensiilor de handicap.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Secretara prinsă luând mită a fost suspendată Satu Mare, 29 oct /Agerpres/ - Secretara Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Satu Mare, Andrea Naghi, care a fost prinsă în timp ce lua mită, a fost suspendată din funcţie.
Brăila: Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap este suspendată Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Brăila este suspendată pentru a doua oară în ultimele patru luni, deoarece Comisia nu are preşedinte, iar peste 450 de persoane adulte cu handicap Brăila riscă să nu îşi primească indemnizaţiile luna viitoare, a declarat directorul...
Botoşani: Zeci de persoane cu handicap, trimise la reevaluare Zeci de persoane din judeţul Botoşani, care beneficiază de indemnizaţii de handicap, vor trebui să fie reevaluate, în urma unor verificări efectuate de o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratului...
Buzău: Nereguli la dosarele a jumătate dintre persoanele cu dizabilităţi O comisie mixtă formată din inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au verificat prin sondaj aproape 800 de persoane cu dizabilităţi din 14 localităţi, aproape jumătate dintre dosare prezentând diverse nereguli.
Brăila: Vot împotriva revenirii la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap a fostului şef, cercetat penal Consilierii judeţeni brăileni au votat vineri împotriva revenirii la şefia Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap (CJEPAH) a fostului şef, dr. Cristinel Adreicuţ, cercetată pentru luare de mită în schimbul favorizării pensiilor de boală, care a promovat luna aceasta concursul...
Preşedintele CJ Brăila: Nimeni nu vrea să preia şefia Serviciului de Expertiză Medicală, după descinderea DNA Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Viorel Mortu, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că se caută soluţii pentru găsirea unui înlocuitor pentru şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, care a fost arestată preventiv pentru 29 de zile...