Cele mai citite
 


Timiş: O singură unitate turistică amendată de ASP
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O singură unitate turistică a fost amendată în Timiş, cu suma de 600 de lei, din totalul celor 99 controlate de Autoritatea de Sănătate Publică Timiş (ASP), în acest sezon estival, pentru neregulile găsite, iar în alte zece cazuri, s-au dat avertismente.
Printre locaţiile vizate de inspectorii sanitari s-au numărat tabere, campinguri şi hoteluri.
'Sunt controalele pe care inspectorii noştri le fac în fiecare an, în sezonul estival, la toate unităţile de turism, iar acţiunile vor continua toată vara. Inspectorii verifică, de obicei, dacă este respectată legislaţia privind normele igienico-sanitare', a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ASP Timiş, Dana Hurja.
Amenda de 600 de lei a fost aplicată după ce inspectorii ASP au constatat că angajaţii respectivei unităţi turistice aveau cursurile de igienă expirate, iar analizele medicale erau efectuate parţial.
În timpul controalelor s-a verificat dacă toate spaţiile unităţilor sunt igienizate, dacă aprovizionarea cu apă se face conform regulamentului şi dacă reziduurile sunt evacuate conform legii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Un singur caz de trichineloză în acest sezon Comercianţii de carne de porc au devenit mult mai atenţi la starea de sănătate a animalelor sacrificate de Crăciun, astfel că inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş au aplicat doar trei amenzi în urma controalelor efectuate în teritoriu înainte de sărbătorile...
Timiş: Coplata a adus Spitalului Judeţean banii pentru produsele de curăţenie şi de igienă Coplata de 10 lei pe externare, care a intrat în vigoare la Spitalul Judeţean Timişoara din data de 24 aprilie, a adus în bugetul instituţiei suma de 1050 de lei, din care s-au cumpărat produse de curăţenie şi de igienă.
Timiş: Puncte de prim-ajutor anticaniculă Autoritatea de Sănătate Publică şi Prefectura Timiş au stabilit, luni, locaţiile celor cinci puncte de prim-ajutor ce le vor sta la dispoziţie cetăţenilor în zilele de caniculă în Timişoara.
Timiş: Ştrandurile, cursurile de apă şi taberele şcolare - verificate de inspectorii sanitari Inspectorii sanitari din Timiş au intensificat controalele în taberele şcolare, la ştranduri şi pe cursurile de apă frecventate de populaţie pentru plajă, pentru a preveni apariţia unor epidemii specifice sezonului.
Crucea Roşie Timiş a pregătit aproximativ 2000 de pachete cu produse alimentare şi de igienă pentru eventualii refugiaţi Crucea Roşie Timiş are pregătite 1.000 de pachete alimentare cu produse greu perisabile şi 940 de pachete igienice de primă necesitate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Lucian Trif, directorul filialei judeţene a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.
Timiş: Zeci de mii de doze de vaccin antigripal sunt neutilizate Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a primit, joi, de la Ministerul Sănătăţii, un nou lot de 15.000 de doze de vaccin antiepidemic, care se adaugă celor 65.000 de doze primite la sfârşitul anului trecut.