Cele mai citite
 


Spania: Primul pacient cu grefă totală de faţă a ieşit din spital
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Primul pacient din lume căruia i s-a făcut, în luna martie, o grefă totală de faţă, a ieşit luni din spitalul din Barcelona unde a fost operat. Potrivit medicilor, starea sa a evoluat bine, informează AFP.

Pacientul, un tânăr pe nume Oscar, a fost prezentat luni la o conferinţă de presă, alături de echipa medicală. Operaţia a fost efectuată la sfârşitul lunii martie de circa 30 de persoane şi a durat 24 de ore.

'Cel mai complicat a fost să controlăm o (eventuală) respingere a transplantului', a spus şeful serviciului de chirurgie plastică şi reparatorie a spitalului.

Oscar suferea de o deformare severă a feţei, în urma unui accident în care şi-a pierdut nasul şi fosele nazale, i s-au deformat maxilarele inferior şi superior, pomeţii, buzele, gura şi părţile moi ale feţei. Avea dificultăţi la respiraţie, vorbire şi înghiţire, trebuind să respire şi să se alimenteze artificial. Echipa medicală i-a grefat 'toată pielea şi muşchii feţei, pleoapele, nasul, buzele, maxilarul superior, toţi dinţii, palatul bucal, oasele pomeţilor şi mandibula, folosind tehnici de chirurgie plastică şi de microchirurgie reparatorie neurovasculară', a precizat medicul citat. De acum, pacientul poate bea lichide, urmează un regim pe bază de piureuri şi a început să vorbească acum două luni. Şi-a recăpătat sensibilitatea pe o mare parte a feţei şi a început să-şi recupereze mobilitatea musculară, însă 'nu poate încă închide ochii şi gura', a mai spus medicul.

Oscar va face controale medicale şi va urma un program de recuperare până ce-şi va redobândi în întregime mobilitatea feţei. Doctorii cred că această perioadă va dura între 12 şi 18 luni.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Chirurgie plastică şi reparatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că are în plan să înfiinţeze o secţie de chirurgie plastică şi reparatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
La 30 de ani de la înfiinţare, Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Târgu Mureş ar putea fi reabilitată Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi directorul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, Ovidiu Butuc, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest an se va face o investiţie în aparatură pentru Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, care a împlinit trei decenii...
Prima grefă totală de faţă a fost realizată în Franţa la sfârşitul lunii iunie (presă) O grefă totală de faţă, prima din lume, a fost realizată cu succes la sfârşitul lunii iunie într-un spital francez, a informat joi cotidianul Le Parisien. Operaţia, o 'premieră mondială', potrivit ziarului menţionat, a fost realizată pe 26 şi 27 iunie pe un bărbat de 35 de ani, afectat de o boală genetică...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Al doilea pacient spaniol care a suferit o grefă de faţă mulţumeşte familiei donatorului Al doilea pacient spaniol care a suferit o grefă de faţă a apărut marţi la o conferinţă de presă, la trei luni după operaţie, pentru 'a mulţumi familiei donatorului' şi a-şi împărtăşi 'bucuria', transmite AFP.
Operaţii estetice necesare pentru sănătate Dr. Sorin Nae, medic primar chirurgie plastică şi estetică, prezintă câteva cazuri în care intervenţiile chirurgicale estetice pot rezolva o afecţiune care este sau ar duce pe viitor la probleme de sănătate.