Cele mai citite
 


Japonezii au cea mai mare speranţă de viaţă din lume, cu 86,44 ani
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Speranţa de viaţă în Japonia s-a situat din nou la niveluri record în 2009, mai ales în cazul femeilor, care au atins cea mai lungă durată medie a vieţii, de 86,44 ani, pentru al 25-lea an consecutiv, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, dat publicităţii luni, transmite Efe.
La rândul lor, bărbaţii japonezi au văzut cum speranţele lor de a-şi prelungi viaţa au crescut din nou la niveluri record, pentru al patrulea an consecutiv, până la 79,59 ani.

Astfel, începând din anul 2008 bărbaţii japonezi şi-au crescut speranţa de viaţă cu 0,3 ani, în timp ce femeile au făcut acest lucru cu 0,39 ani, a informat agenţia locală Kyodo.

Potrivit raportului realizat de Ministerul Sănătăţii, principalul motiv pentru care speranţa de viaţă s-a mărit în Japonia rezidă în îmbunătăţirea tratamentului medical al celor trei boli care provoacă cele mai multe decese în această ţară: cancerul, problemele cardiace şi atacurile cerebrale.

'Dacă nu se produce o epidemie de gripă, speranţa de viaţă a japonezilor va creşte în continuare, cu siguranţă', a declarat un responsabil al Ministerul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Bolile pulmonare, în vizorul Ministerului Sănătăţii Bolile pulmonare se află în vizorul Ministerul Sănătăţii (MS) având în vedere impactul acestora asupra duratei şi calităţii vieţii, a declarat vineri consilierul în MS Cristina Vladu.
Radioterapia salvează vieţi, iar cancerul este învins Caracteristici Cancerul poate schimba radical viaţa unui om, chiar dacă acest diagnostic nefericit se referă la un coleg, prieten sau membru al familiei. Este începutul căutărilor, omul având nevoie de mult sprijin şi grija celor din jur. Îndrumarea medicală, diagnosticul corect, tratamentul eficient...
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Japonia are aproape 59.000 de persoane centenare, iar 87% dintre acestea sunt femei Japonia are aproape 59.000 de persoane centenare, dintre care 87% sunt femei, ceea ce constituie un nou record de longevitate pentru populaţia acestei ţări, potrivit datelor publicate vineri de Ministerul Sănătăţii nipon, în apropierea marcării, la 15 septembrie, a Zilei respectului faţă de persoanele...