Cele mai citite
 


Sălaj: Personalul de la Urgenţă, tot mai des agresat de unii pacienţi
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău se confruntă, în ultima perioadă, cu tot mai multe violenţe verbale din partea unor pacienţi, care sunt nemulţumiţi de timpul lung de aşteptare, conform precizărilor făcute de conducerea unităţii spitaliceşti.
'Vrem să tragem un semnal de alarmă, pentru că, în ultima perioadă, trebuie să apelăm tot mai des la jandarmi şi la poliţişti pentru a face ordine la Urgenţe. Oamenii nu înţeleg faptul că pacienţii sunt preluaţi în ordinea gravităţii cazului şi nu a sosirii lor la UPU. Mulţi însă nu mai au răbdare, chiar dacă nici măcar nu este vorba despre o urgenţă reală', a declarat, luni, Ioan Mureşan, managerul spitalului din Zalău.
Conform acestuia, doar aproximativ 20% din pacienţi reprezintă urgenţe reale.
În opinia lui Mureşan, singura soluţie pentru a determina oamenii să apeleze la acest serviciu doar în cazuri justificate ar fi perceperea de către spital a unor tarife pentru cei care nu au urgenţe reale.
'Există o practică în unele ţări, ca, atunci când vii la Urgenţă cu un caz care poate fi rezolvat şi de medicul de familie, prestarea serviciului respectiv să fie facturată. E singura metodă prin care oamenii ar înţelege că este mai bine să mergă la medicul de familie sau la un medic specialist şi nu să aglomereze UPU', a subliniat directorul spitalului.
În ceea ce priveşte securitatea propriilor angajaţi, Mureşan a precizat că există un proiect de modernizare a UPU, care prevede realizarea de săli de aşteptare care să permită izolarea personalului medical de aparţinători şi pacienţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Măsuri pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost Echipajele Poliţiei Locale, ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei vor patrula în permanenţă în zonele în care se adună persoanele fără adăpost din Zalău, oamenii străzii urmând a fi transportaţi de către Serviciul de Ambulanţă, în funcţie de problemele pe care le au, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a...
Sălaj: Toţi răniţii în accidentul în care a fost implicat un microbuz de persoane sunt stabili hemodinamic şi respirator Toţi cei 16 răniţi după coliziunea dintre un microbuz de transport persoane şi o utilitară, ce a avut loc marţi, pe DN1H, la ieşirea din localitatea Vârşolt, sunt stabili hemodinamic şi respirator, unul dintre ei fiind supus unei intervenţii chirurgicale, iar altul fiind transferat la Clinica de Chirurgie...
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Spitalul judeţean îşi aniversează ziua prin lecţii de prim ajutor Locuitorii Zalăului vor avea posibilitatea să înveţe să acorde primul ajutor în caz de stop cardiac, joi, pe platoul din centrul oraşului, în cadrul evenimentului 'Erou pentru o zi', organizat de Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru marcarea a 33 de ani de activitate ai celei mai mari unităţi...