Cele mai citite
 


Tânăra operată de cataractă a început să zărească
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Bucureşti, 8 aprilie /Agerpres/ - Maria Piciu, tânăra de 18 ani din Buzău care a fost operată vineri, 3 aprilie, la ochiul stâng, de cataractă congenitală, a început să zărească, dar încă nu reuşeşte să se adapteze noii situaţii, a declarat, pentru AGERPRES, profesor doctor Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţă Oftalmologică.

Ea a precizat că fata a fost dusă înapoi la Buzău, întrucât asistenta socială care a însoţit-o nu mai putea rămâne, dar urmează să se reîntoarcă luni, 6 aprilie.

Maria Piciu s-a născut cu cataractă congenitală la ambii ochi şi nu a văzut niciodată. Asociaţia Nevăzătorilor a decis să ajute tineri care suferă de această afecţiune şi cărora, după un examen medical, li se certifică că pot să-şi recapete vederea, fie şi parţial. Intre cei examinaţi s-a aflat şi tânăra din Buzău, la care s-a constatat că poate să-şi recapete 40% din acuitatea vizuală.

Dacă această primă operaţie va fi o reuşită, va urma operaţia şi la celălalt ochi. Cristalinul costă 13,5 milioane lei, din care Casa de asigurări compensează aproximativ 3 milioane de lei. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Speranţe pentru redarea vederii unei tinere de 18 ani Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Maria Piciu, tânăra buzoiancă de 18 ani care s-a născut cu o cataractă congenitală la ambii ochi, a fost operată, în cursul dimineţii de vineri, la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice.
Arad: Secţia de Oftalmologie a SCJU a fost dotată cu aparatură performantă de 100.000 de euro, pentru operaţiile de cataractă Secţia de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost dotată recent cu aparatură performantă în valoare de 100.000 de euro, astfel că se pot efectua operaţii de cataractă, în mod gratuit, a anunţat, miercuri, dr. Roxana Trînc, medic primar oftalmolog, şeful acestei secţii...
Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii din Capitală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al asociaţiei, Sabina Nicolae.
Satu Mare: Operaţii de cataractă cu ultrasunete la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare efectuează, începând de luni, operaţii de cataractă folosind ultrasunete, cu ajutorul unui aparat în valoare de 50 000 de euro, oferit "in demo" de o firmă secţiei de Oftalmologie.
Nouă spitale bucureştene vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada 12-15 august Nouă spitale vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 12-15 august, cu ocazia sărbătorii "Adormirea Maicii Domnului".
ANI: Fosta şefă a Secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în incompatibilitate Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul fostei şefe a Secţiei Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, Viorica Prohaszka-Rad.