Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, se teme că va rămâne fără medici
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, şi-a manifestat, luni, îngrijorarea că va rămâne fără personal medical în spitalele pe care abia le-a preluat.
Acesta a recunoscut că în spitalele ieşene îşi desfăşoară activitatea buni profesionişti, care însă nu sunt plătiţi aşa cum ar merita şi nu au condiţiile de lucru ca în sistemul privat, motiv pentru care e posibil să înceapă un nou exod al 'halatelor albe'.
''După vizita prin spitale, îngrijorarea mea cea mai mare este plecarea în masă a cadrelor medicale. Ne pleacă medicii buni în străinătate. Problema e şi mai mare pentru că trag după ei şi alte cadre medicale. Numai la Spitalul de Pneumoftiziologie am înţeles că sunt 30 de asistente şi medici care vor pleca în curând', a declarat, luni, presei Constantin Simirad, în urma vizitelor efectuate la spitalele preluate.
Din această lună, Consiliul Judeţean Iaşi are în administrare Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza-Vodă', Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna', Spitalul de Pediatrie 'Sf. Maria', Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Sf Parascheva'.
Potrivit statisticilor Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, din 2003 au fost eliberate aproximativ 1.500 de adeverinţe de malpraxis pentru cadrele medicale care au plecat să lucreze în clinicile din străinătate. Cei mai mulţi asistenţi care au solicitat astfel de adeverinţe sunt generalişti. Ei sunt urmaţi de asistenţi de medicină de familie, chirurgi, pediatri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Personalul medical de la Spitalul 'Elena Doamna' nu va fi acuzat de malpraxis în cazul Ciobanu Personalul medical de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna' nu este vinovat de malpraxis în cazul pacientei care în luna septembrie a născut un făt care era mort de mai bine de 24 de ore înainte de naştere, deşi în momentul internării medicii i-au dat asigurări că acesta este în viaţă...
Iaşi: CJ va reabilita clădirea ambulatoriului de obstetrică ''Cuza Vodă'' pentru a arăta ca la începutul secolului XX Ambulatoriul de Specialitate Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', din Iaşi, al cărui imobil este considerat a fi monument istoric, va fi reconsolidat şi modernizat, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.
Iaşi: A fost a semnat contractul de lucrări pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie 'Cuza Vodă' Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei a semnat, vineri, contractul de atribuire a lucrărilor de modernizare a Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Cuza Vodă". 8,8 -7 lei
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Preşedintele CJ Iaşi a schimbat jumătate din managerii spitalelor Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a schimbat conducerile a trei din cele şase spitale aflate în subordinea sa.
Şeful CJ Iaşi: Intenţia noastră este să aflăm adevărul până la capăt, în cazul maternităţii 'Elena Doamna' Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat marţi că doreşte tragerea la răspundere a vinovaţilor tragediei de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" şi speră ca astfel de situaţii să nu se mai repete.