Cele mai citite
 


Vrancea: Soveja - în carantină de la o vulpe turbată
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comuna Soveja a intrat în carantină, luni, pentru o perioadă de 90 de zile, după ce o femeie de 69 de ani a fost muşcată de o vulpe care suferea de rabie.
Femeia muşcată de vulpe a fost transportată la Spitalul orăşenesc Panciu, dar a fost externată la scurt timp.
În comună a fost iniţiată catagrafierea câinilor şi pisicilor şi urmează să fie realizate vaccinările antirabice de completare.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea a trimis proceduri de lucru către DSP, ITRSV, AJFPS, Ocolul Silvic Soveja, precum şi către primăria, poliţia, cabinetul medical uman şi cel veterinar din comuna în care a fost sesizat cazul de rabie.
'ITRSV urmează să stabilească o evidenţă a populaţiei de animale sălbatice din zonă pentru a ne comunica tot ce înseamnă îmbolnăviri sau decese ale vulpilor, ca să putem preleva probe de laborator', a declarat Mariana Amaricăi, directorul DSVSA Vrancea.
Acesta este cel de-al doilea caz de rabie confirmat în cursul acestei luni în Vrancea.
La începutul lunii, o vulpe bolnavă de rabie a băgat spaima în localnicii din comuna Vidra după ce animalul a fost găsit mort în curtea unui localnic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Localitate în carantină după ce o vulpe turbată a intrat în gospodăria unui localnic Autorităţile sanitar-veterinare din Harghita au declarat carantină în localitatea Plăieşii de Jos după ce o vulpe turbată a intrat în gospodăria unui localnic.
Harghita: Oraşul Vlăhiţa este în carantină din cauza unei vulpi turbate Miercurea Ciuc, 15 nov /Agerpres/- Autorităţile sanitar veterinare din Harghita au instituit carantină în oraşul Vlăhiţa, după ce s-a dovedit că o vulpe care intrase în gospodăria unui localnic era bolnavă de rabie.
Harghita: Carantină la Ditrău din cauza unei vulpi turbate Miercurea Ciuc, 5 oct/Agerpres/- Autorităţile sanitar-veterinare din Harghita au instituit carantină în localitatea Ditrău, din cauza unei vulpi turbate care a fost atacată de mai mulţi câini.
Sandu Tolea (DSVSA Dâmboviţa): E posibil să mai fie şi alţi urşi cu rabie Directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea, a declarat duminică că este posibil să mai fie şi alţi urşi cu rabie în zona unde a fost prins şi împuşcat ursul care a atacat trei persoane.
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Dâmboviţa: Focar de rabie în comuna Produleşti Inspectorii sanitar veterinari au instituit carantină în comuna dâmboviţeană Produleşti, după ce s-a constatat existenţa rabiei la o vulpe care a intrat într-o gospodărie, iar mai multe persoane au intrat în contact cu animalul bolnav.