Cele mai citite
 


Carnea îngraşă (studiu)
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Consumul zilnic de carne duce, cu timpul, la creşterea greutăţii, arată un studiu ce va apărea în august în 'American Journal of Clinical Nutrition', menţionat de Le Figaro.

'Creşterea consumului de carne cu 250 g pe zi duce la o creştere a greutăţii cu 2 kg în cinci ani', precizează autorul articolului. Declanşat în 1992 în cadrul programului Epic (European Prospective Investigation into cancer), care analizează legătura între alimentaţie şi cancer, studiul s-a desfăşurat pe 400 000 de europeni din zece ţări (Franţa, Danemarca, Suedia, Spania, Olanda, Germania, Marea Britanie, Italia, Norvegia, Grecia). Cercetarea demonstrează că îngrăşarea este independentă de 'aporturile calorice sau de activitatea fizică', că afectează atât femeile, cât şi bărbaţii. 'În termeni de sănătate publică, este clar că trebuie redus consumul de carne', spune autorul studiului, care nu face diferenţe între tipurile de carne. Toate felurile de carne sunt implicate : pasăre, vacă, miel, porc şi mezeluri.

'Cea mai mare creştere în greutate s-a constatat la persoanele care erau la început cele mai slabe. Problema este că studiul s-a bazat pe greutatea declarată de fiecare, şi nu pe măsurarea făcută de autori. Se ştie că persoanele supraponderale au tendinţa să spună că au mai puţin, lucru care poate afecta rezultatele', arată un medic nutriţionist.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Scandalul prezenţei cărnii de cal în Europa, în produse etichetate ca având în compoziţie doar carne de vită (cronologie) 15 ianuarie 2013: Autoritatea naţională din domeniul alimentar din Irlanda anunţă, în urma analizelor ADN efectuate, prezenţa cărnii de cal în anumite produse comercializate în supermarketurile din Irlanda şi Marea Britanie, a căror etichetă indica doar carne de vită. Magazinele în care s-au descoperit...
Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere a riscului de cancer de colon Londra, 21 ian /Agerpres/ - Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere considerabilă a riscului de îmbolnăvire de cancer de colon, conform unui studiu comparativ realizat pe mai mult de jumătate de milion de europeni, ale cărui rezultate au fost publicate în ultimul număr al revistei...
Cercetătorii recomandă scăderea consumului de carne roşie şi şuncă Experţii în cancer avertizează asupra consumului de carne roşie şi de mezeluri, după ce 'cel mai competent raport' pe acestă temă a arătat că acestea favorizează apariţia unor boli, informează The Guradian.
Cancer: OMS nu a facut apel la oprirea consumului de carne (comunicat) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat joi în legătură cu faptul că a făcut apel la consumatori să nu mai mănânce carne, după publicarea unui studiu care face o legătură între consumul de carne roşie şi mezeluri şi creşterea riscului de cancer.
Mănăstireanu (ARC): Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia cancerului Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia unor forme de cancer decât dacă acestea sunt consumate în exces şi sunt tratate cu diverse substanţe chimice, a declarat pentru AGERPRES Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), organizaţie ...
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.