Cele mai citite
 


Medicii recomandă respectarea strictă a regulilor de igienă
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În ultima perioadă s-au înregistrat mai multe cazuri cu diaree atât la copii, cât şi la oamenii mari, inclusiv la persoane care vin de la mare.
Prof. dr. Emanoil Ceauşu, de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale 'Dr.Victor Babeş', a declarat pentru AGERPRES că asistăm la o creştere a cazurilor cu diaree şi este necesar ca populaţia să păstreze cu stricteţe regulile de igienă, să se spele cât mai mult pe mâini, să nu ţină alimentele în soare şi căldură şi să fie foarte atentă la ceea ce consumă.
La rândul său, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', a declarat pentru AGERPRES că sunt entero-virusuri cauzate de lipsa regulilor elementare de igienă pentru mâini murdare.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel insistă şi el asupra necesităţii respectării regulilor de igienă: spălatul cât mai des pe mâini, spălatul fructelor, al legumelor în jet de apă, spălatul după toaletă.
Este specifică acestei perioade foarte călduroase apariţia unor astfel de afecţiuni, care pot fi combătute prin respectarea igienei personale, a subliniat prof. dr. Streinu-Cercel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hepatita virală la început de mileniu trei - interviu cu prof.dr. Mircea Angelescu Prof. dr. Mircea Angelescu, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, spune că în viitorul?apropiat descoperirea vaccinului contra hepatitei C va diminua spectaculos morbiditatea şi mortalitatea prin hepatita cronică şi prin ciroză. Într-un interviu acordat...
Campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi", lansată la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Societatea Naţională de Medicina Familiei au lansat miercuri, la Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi".
Programul SHE destinat femeilor seropozitive, lansat la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' Programul SHE, lansat joi la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', vine în întâmpinarea celor 5.206 femei infectate cu HIV din ţară, care au nevoie de informaţii, servicii medicale şi sociale de calitate, oportunităţi egale pe piaţa muncii, facilităţi de îngrijire pentru copii, dar şi de respect...
Campanie de testare pentru depistarea infecţiei cu virusul hepatitei C Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR), împreună cu Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", a lansat marţi o vastă campanie de testare pentru depistarea infecţiei cu virusul hepatitei C.
Spitalul ''Victor Babeş'' are pentru prima dată o secţie de terapie intensivă Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" are pentru prima dată o secţie de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).
Dr. Monica Luminos: În perioada de vară la copii se întâlnesc mai ales bolile diareice acute Bolile diareice acute şi rotavirusurile predomină la copii în perioada de vară, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Monica Luminos, de la Institutul de Boli Infecţioase"Matei Balş".