Cele mai citite
 


Clătirea gurii contribuie la îmbunătăţirea performanţelor sportive
sâmbătă, 27 iulie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hidratare, Corp sanatos
 

Oamenii de ştiinţă afirmă că simpla clătire a gurii cu un lichid ce conţine hidraţi de carbon poate îmbunătăţi performanţele sportive, informează site-ul maxisciences.com.

Ceea ce cercetătorii de la Universitatea din Birmingham consideră o descoperire majoră este că nu trebuie să se bea lichidul pentru performanţe sportive mai bune. Reţeta funcţionează pentru probele ce necesită o oarecare rezistenţă, adică o durată mai mare de o oră, cum ar fi maratonul şi cursele cicliste.

Cercetătorii apreciază că simpla clătire a gurii ameliorează performanţa sportivă, deoarece creierul detectează băutura încă de când ea vine în contact cu papilele gustative. Lichidul trimite informaţii la muşchii care, 'aflând' că soseşte o sursă de energie, lucrează mai intens timp mai îndelungat. Datorită acestei tehnici, dispar efectele secundare - cum ar fi crampele la stomac - observate de obicei atunci când se consumă în mod real zahăr. Cei care recurg la ea trebuie totuşi să fie atenţi la calitatea băuturii energizante: hidraţii de carbon trebuie să fie naturali. Dacă sunt sintetici, metoda n-are efectul scontat, încheie site-ul maxisciences.com.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Rezistenţa la antibiotice - o ameninţare pentru sănătatea românilor, avertizează medicii Rezistenţa la antibiotice devine o ameninţare pentru sănătate românilor, în contextul în care există şi în prezent numeroase persoane care folosesc incorect antibioticele, avertizează reprezentanţii Societăţii Române de Microbiologie.
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Gena rezistentă la antibioticul "de ultimă instanţă" a fost descoperită şi în Europa Oamenii de ştiinţă au descoperit în stare liberă în Germania o genă detectată pentru prima oară în China, care face bacteriile rezistente la 'Colistin', o mixtură de polipeptide ciclice considerată de multe ori un antibiotic "de ultima instanţă", informează agenţia DPA.
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...