Cele mai citite
 


Autismul se depistează datorită gângurelilor bebeluşilor
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

Oamenii de ştiinţă au pus în evidenţă faptul că bebeluşii autişti gânguresc altfel decât ceilalţi copii. Cercetători americani au pus la punct o metodă de depistare a autismului pe baza unui test vocal, arată site-ul maxisciences.com.

Acesta, numit Lena (Language environment analysis), ar da un rezultat corect în 86% din cazuri. El ar permite astfel pediatrilor să-şi trimită micii pacienţi la un specialist.

Autismul este o boală caracterizată prin incapacitatea de a comunica şi o lipsă de interes faţă de relaţiile sociale, prin obiceiuri obsesionale şi mişcări repetitive. Persoanele atinse de autism pot totuşi să dezvolte anumite aptitudini. O îngrijire cât mai precoce este benefică; de aici, importanţa unei depistări cât mai rapide a bolii şi, prin urmare, a acestui test efectuat pe nou-născuţi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Test de sânge prin care s-ar putea descoperi autismul la copii de la un an Cercetători americani au anunţat că au dezvoltat un test de sânge pentru diagnosticarea autismului la copii de la vârsta de un an. În Franţa există aproape 30.000 copii afectaţi de o formă sau alta de autism, menţionează maxisciences.com.
Autismul, risc mai mare decât se estimase într-o familie deja afectată Riscul ca un copil să sufere de autism este mai mare decât se credea până acum când unul dintre părinţi sau mai mulţi dintre fraţii sau surorile mai mari sunt deja afectaţi de acest sindrom complex, potrivit unei noi estimări, publicată luni în SUA şi citată de AFP.
Autismul este legat de o serie de anomalii fiziologice ale creierului Washington, 13 mai /Agerpres/ - Copii de vârstă mică, suferind de autism, au o anumită zonă a creierului supradimensionată, zonă în care îşi au sediul numeroase funcţii psihice, printre care recunoaşterea chipurilor şi a emoţiilor, dar şi centrul fricii, conform unui studiu publicat luni de către cercetători...
Autismul, tot mai răspândit în SUA Unul din 88 de copii monitorizaţi în cadrul unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii /SUA/ suferă de autism sau de alte afecţiuni asociate, ceea ce înseamnă un record de când există statistici de acest fel, au indicat joi experţi americani în domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.
A fost descoperit mecanismul genetic care ar putea provoca autismul Washington, 4 oct /Agerpres/- Cercetători americani au descoperit mecanismul genetic ce ar putea provoca autismul prin manipularea genetică a şoarecilor care prezentau aceleaşi simptome ca şi copiii atinşi de această boală, informează AFP care preia rezultatele unui studiu publicat luni.
O echipă de cercetători încearcă să dezvolte un pancreas uman pe porc pentru a acoperi lipsa de organe de transplant O echipă de cercetători americani a injectat celule stem umane în embrioni de porc pentru a dezvolta un pancreas uman viabil, relatează metronews.fr. Acţiunea oamenilor de ştiinţă are ca scop remedierea lipsei de organe de transplant, genomul porcului fiind foarte asemănător cu cel al omului.