Cele mai citite
 


Constanţa: Şapte turişti au ajuns la spital după ce au fost înţepaţi de peşti veninoşi
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şapte turişti aflaţi pe litoral, majoritatea pescari amatori, au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, în ultimele zile, după ce au fost înţepaţi cu aripile înotătoare de peşti mici veninoşi, cunoscuţi sub denumirea 'dracul de mare'.
Directorul medical al SCJU, dr. Liliana Tuţa, a declarat, marţi, că doi pacienţi s-au prezentat în dimineaţa acestei zile, iar cinci duminică, la Unitatea de Primire Urgenţe, acuzând dureri şi umflături la mâini, după ce au fost înţepaţi de peşti.
Victimelor li s-au aplicat tratamente de specialitate şi nici una nu a rămas spitalizată, fiind în afara pericolului.
Potrivit cadrelor medicale, înţepăturile cu venin pot duce la şoc anafilactic şi chiar la deces, pe un fond alergic, în special la copii şi la vârstnici.
Potrivit specialiştilor, peştele veninos Trachinus Draco sau 'dracul de mare' seamănă cu guvidele, atât ca aspect cât şi ca mărime, nu este comestibil şi este o specie care, în căutarea hranei, ajunge şi în zonele cu adâncimi mici ale apei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Numărul turiştilor înţepaţi de peştele veninos 'dragonul de mare' creşte Alţi şase turişti aflaţi pe litoral au fost înţepaţi, joi, de peştele veninos 'dragonul de mare' şi a fost necesar ca ei să primească îngrijiri medicale, numărul victimelor ajungând la câteva zeci de persoane în ultimele zile.
Galaţi: O gravidă şi doi bărbaţi, în şoc anafilactic după ce au fost înţepaţi de albine Trei persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 61 de ani, din judeţul Galaţi, au ajuns marţi în stare gravă, în şoc anafilactic, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi, după ce au fost înţepate de albine.
Maramureş: Înţepăturile de albine au dus la moartea unei femei şi la internarea în spital, în stare gravă, a unui bărbat Baia Mare, 23 iul /Agerpres/- Numărul persoanelor care au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare după ce au fost înţepate de viespi sau albine, atât din rândul copiilor, cât şi al adulţilor, este din ce în ce mai mare, cazul femeii de 59 de ani care a decedat după ce a intrat în şoc anafilactic...
Vaslui: Bărbat în şoc anafilactic după ce a fost înţepat de viespi Un bărbat în vârstă de 40 de ani din localitatea vasluiană Valea Siliştii, comuna Soleşti, a intrat în stop cardio-respirator duminică după amiază în urma unui şoc anafilactic, după ce a fost înţepat de mai multe viespi.
21 turişti din Mureş, dintre care 10 copii, au ajuns la UPU Suceava cu toxiinfecţie alimentară Un grup de 22 de persoane, adulţi şi copii, cazaţi la un motel din Şcheia, s-au prezentat duminică la Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară, informează un comunicat al Prefecturii Suceava, transmis AGERPRES.
Arad: Unitatea de Primire Urgenţe a fost inundată, fiind necesară evacuarea Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost inundată, ca urmare ploii abundente care a căzut duminică în Arad. Apa a pătruns de pe acoperiş prin pereţii secţiei inaugurate recent, la finalul lucrărilor de renovare care au durat mai bine de un an.