Cele mai citite
 


Cluj: Campanie de protest a tinerilor liberali împotriva reducerii numărului de paturi din spitale
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia de tineret a PNL Cluj-Napoca (TNL) lansează o campanie de informare publică prin care protestează împotriva deciziei de reducere a numărului de paturi din spitalele clujene.
Preşedintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că, în cadrul campaniei, vor fi distribuiţi câteva zeci de mii de fluturaşi prin care clujenii să fie informaţi cu privire la măsurile Executivului din domeniul medical.
'Pe parcursul următoarelor două săptămâni, organizaţia de tineret a PNL Cluj-Napoca a demarat o campanie de informare care vine ca protest la decizia premierului Emil Boc de a reduce numărul de paturi din spitalele din Cluj şi de a disponibiliza peste 200 de persoane din unităţile medicale clujene', a precizat, pentru AGERPRES, Ion Bîldea.
Liderul liberal a mai spus că fluturaşii vor fi distribuiţi pe stradă, în cutiile poştale, dar şi în zona spitalelor şi a farmaciilor clujene.
Ioan Bîldea mai arată, într-un comunicat de presă, că sunt făcute reduceri de paturi în spitale şi disponibilizări, în timp autorităţile locale cheltuie bani în diverse alte scopuri.
'TNL Cluj-Napoca condamnă decizia premierului Emil Boc de a reduce cu 440 numărul de paturi din spitalele clujene şi de a concedia peste 200 de angajaţi. (...) Reducerea numărului de paturi şi disponibilizările de personal din sistemul medical clujean nu îl impresionează absolut deloc pe domnul Sorin Apostu, actualul primar PD-L al Municipiului Cluj-Napoca. Cu dezinvoltura specific portocalie, el risipeşte 46 miliarde de lei (peste 1 milion de euro) pentru a şterge praful de pe statuile din oraş! Credem că întrebarea legată de numărul bolnavilor care ar fi putut fi îngrijiţi în Spitalul Clinic Municipal (Clujana) sau câte reparaţii s-ar fi putut face din acest 1 milion de euro este una firească! În acelaşi timp, prefectul PD-L de Cluj, Florin Stamatian, care ar trebui să disponibilizeze 31 de salariaţi ai Prefecturii, face angajări pe c riterii politice: fiica prefectului PD-L de NEAMŢ a fost recent angajată în cadrul Prefecturii Cluj', se arată în comunicatul TNL Cluj-Napoca.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Campanie a OSM pentru prevenirea infecţiei cu HPV şi a cancerului de col uterin Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) va derula, între 16 şi 21 februarie, o amplă campanie de informare a populaţiei care include două acţiuni: prima despre infecţia cu HPV (Human Papilloma Virus), iar cea de-a doua privind cancerul de col uterin.
Cluj: Campanie de informare privind fibrilaţia atrială, o afecţiune cu mare incidenţă în România Mai multe organizaţii medicale şi ale pacienţilor au lansat o campanie de informare privind depistarea precoce a fibrilaţiei atriale, afecţiune cu care se confruntă foarte mulţi români.
Cluj: Campanie antidiabet derulată de studenţii medicinişti, duminică, la Iulius Mall Voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca vor derula, duminică, la complexul Iulius Mall, o campanie de informare asupra diabetului zaharat, pentru a prezenta factorii ce declanşează această boală, profilaxia şi tratamentul ei.
CJ Cluj preia Centrul de Sănătate Mociu, închis de Guvern Plenul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a decis, joi, într-o şedinţă extraordinară, cu unanimitate de voturi, să ceară preluarea Centrului de Sănătate Mociu, după ce unitatea medicală fusese desfiinţată la începutul lunii prin Hotărâre de Guvern.
Cluj: Studenţii medicinişti vor derula o campanie anti-tuberculoză în cinci licee Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca va derula, între 19 şi 23 martie, o campanie de informare a elevilor de liceu în scopul prevenirii tuberculozei, depistării acesteia la scurt timp după apariţia unor simptome, precum şi conştientizării tinerilor asupra obligaţiei de a urma riguros ...
Tinerii liberali clujeni acuză Guvernul Boc pentru situaţia din domeniul sănătăţii Organizaţia de tineret a PNL Cluj-Napoca (TNL) acuză Guvernul Boc şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj de faptul că încearcă blocarea eliberării medicamentelor compensate.