Cele mai citite
 


Gorj: Farmaciile din judeţ aşteaptă suplimentarea plafonului din luna august
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O parte dintre farmaciile din judeţul Gorj au epuizat plafonul suplimentat în luna iulie de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, fiind obligate astfel să nu mai elibereze reţete compensate şi gratuite până la o nouă suplimentare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedinta Colegiului Farmaciştilor din Gorj, Ileana Dumitrescu.
Potrivit acesteia, în luna iulie, CJAS a suplimentat plafonul fiecărei farmacii cu câte 10.000 lei, urmând ca şi la începutul lunii august să existe o nouă suplimentare.
'Unele farmacii au epuizat banii de medicamente, dar nu este o situaţie generală. Fiecare farmacie a avut un plafon de câte 20.000 lei pentru iulie, pentru bolile cronice şi subacute. Dacă o parte dintre ele au epuizat plafonul şi nu le mai eliberează reţete bolnavilor, trebuie să aştepte suplimentarea pe luna iulie. Fiecare farmacie îşi gestionează banii primiţi de la CJAS, dar depinde şi de numărul bolnavilor care cumpără medicamente de la respectivele farmacii. Probabil că cele care au epuizat banii au avut mulţi bolnavi', a spus Ileana Dumitrescu.
Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Gheorghe Cocină, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că plafonul farmaciilor din judeţ a fost suplimentat de două ori în luna iulie.
'Pe 1 şi 14 iulie, fiecare farmacie din judeţ a beneficiat de câte o suplimentare de circa 10.000 lei. Acum aşteptăm până pe 2 august, când va fi rectificarea de buget, pentru a vedea ce bani o să primim şi pentru luna august. Imediat ce îi vom avea, îi vom trimite către farmacii', a afirmat Gheorghe Cocină.
În judeţul Gorj există 74 de farmacii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: CJAS a suplimentat plafonul pentru medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a suplimentat plafonul pentru medicamente acordat farmaciilor, acestea putând elibera în prezent reţete compensate şi gratuite, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Gorj: Farmaciile din judeţ nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate Cele peste 80 de farmacii din judeţul Gorj nu mai eliberează, începând de luni, reţete gratuite şi compensate după ce bugetul alocat pentru întreg anul 2011 a fost epuizat.
Gorj: CJAS a primit 16,4 milioane lei în urma rectificării bugetare Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, în urma rectificării bugetare, 16,4 milioane lei, cei mai mulţi bani fiind necesari pentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate acordate de farmaciile din judeţ.
CJAS Gorj a achitat 2,8 milioane de lei pentru decontarea reţetelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a achitat plăţile reţetelor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor din judeţ în luna mai a anului trecut, valoarea totală a sumei plătite fiind de circa 2,8 milioane lei.
Gorj: Farmaciile, în aşteptarea banilor pentru medicamentele gratuite şi compensate Farmaciile din judeţul Gorj nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate persoanelor bolnave, deoarece a fost epuizat plafonul acordat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.