Cele mai citite
 


Peste 200.000 lei alocaţi de administraţia locală Spitalului Clinic Municipal Arad
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Municipiului Arad a alocat suma de 215.000 lei Spitalului Clinic Municipal Arad, sumă reprezentând co-finanţarea în cadrul proiectului intitulat 'Dezvoltarea formării specialiştilor din domeniul intervenţiilor la nivelul diagnosticii tubului digestiv, de terapie de urgenţă şi invazivă'.
Proiectul în valoare de 183.763 euro are finanţarea aprobată şi se va derula în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe din Szeged-Ungaria.
'Primăria Municipiului Arad a alocat suma de 50.000 de euro, sumă ce reprezintă co-finanţarea noastră la acest proiect. Este o mare realizare că în această perioadă dificilă din punct de vedere financiar am reuşit să obţinem aceşti bani, pentru că fără ajutorul Primăriei riscam să pierdem proiectul', a declarat marţi, conf. univ. dr. Teodora Olaru, directorul Spitalului Clinic Municipal.
La rândul său, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a ţinut să precizeze că dotarea Spitalului Clinic Municipal Arad este foarte importantă în procesul de acreditare a acestei unităţi spitaliceşti în care, pentru obţinerea standardului de calitate ISO, o condiţie este aceea ca aparatura medicală să nu fie mai veche de 5 ani. Motiv pentru care municipalitatea a alocat aceşti bani la rectificarea bugetară, pentru a da o şansă să se achiziţioneze aparatură performantă din bani europeni.
După cum susţine conf.univ.dr. Teodora Olaru, în cadrul acestui proiect Spitalul Clinic Municipal Arad va primi o trusă de videogastroscopie şi o trusă de videoendoscopie, cu ajutorul cărora va creşte calitatea actului medical.
Endoscopia digestivă este o investigaţie video ce permite medicului să observe interiorul întregului tract digestiv superior (esofag, stomac, duoden) cu ajutorul unui instrument flexibil prevăzut cu o mică cameră video şi sursă de lumină numit endoscop. Ea este de mare ajutor atât în scop diagnostic prin descoperirea leziunilor la nivelul tubului digestiv superior, cât şi în scop terapeutic prin prelevarea de probe biologice (biopsii) pentru analiza histopatologică, extirparea polipilor sau stoparea hemoragiilor, etc. ?
De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, medicii arădeni se vor putea specializa în domeniul intervenţiilor la nivelul diagnosticii tubului digestiv, de terapie de urgenţă şi invazivă, la Clinica I Interne a Universităţii de Ştiinţe din Szeged.
Beneficiind de aparatură de ultimă generaţie, asigurată prin acest proiect Spitalul Clinic Municipal îşi propune înfiinţarea unui Centru al bolilor tubului digestiv, unde se va putea acorda asistenţă medicală specializată de urgenţă atât pacienţilor români, cât şi celor maghiari, în timp ce pacienţii cu boli complexe vor fi asistaţi la Szeged, unde li se va stabili diagnosticul şi administrarea terapiei.
'Cele două truse medicale mai sus amintite vor sosi la Arad în luna noiembrie, perioadă în care este aşteptat şi Computerul Tomograf care va fi achiziţionat, tot printr-un proiect european, derulat în colaborare cu Universitatea de Vest ?Vasile Goldiş' din Arad' a mai adăugat conf.univ.dr. Teodora Olaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an, marţi fiind inaugurate cinci blocuri operatorii la clinicile Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Ginecologie, după reabilitare.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Arad: Secţia de Oftalmologie a SCJU a fost dotată cu aparatură performantă de 100.000 de euro, pentru operaţiile de cataractă Secţia de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost dotată recent cu aparatură performantă în valoare de 100.000 de euro, astfel că se pot efectua operaţii de cataractă, în mod gratuit, a anunţat, miercuri, dr. Roxana Trînc, medic primar oftalmolog, şeful acestei secţii...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...