Cele mai citite
 


Botoşani: Familie intoxicată cu peşte, internată în spital
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O familie formată din cinci membri, din localitatea Nichiteni, judeţul Botoşani, a fost internată în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', după ce a mâncat peşte.
Potrivit medicului Felicia Beleca, de la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, părinţii şi cei trei copii au ajuns la spital cu 'simptomatologie compatibilă cu toxiinfecţia alimentară', după ce în urmă cu două zile au mâncat peşte congelat cumpărat de la magazinul din sat. Cei cinci membri ai familiei îmbolnăvite au fost transportaţi luni cu ambulanţa la spital.
'Au consumat acum două zile peşte congelat cumpărat dintr-un magazin din localitate, păstăi şi cartofi, sursa de toxiinfecţie fiind peştele. Cam la o oră, au început să apară durerile, însă la spital s-au prezentat abia după două zile', a declarat marţi pentru AGERPRES Beleca.
Autorităţile sanitare au declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, pentru a stabili dacă este vorba de toxiinfecţie alimentară şi care este sursa îmbolnăvirii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Constanţa: Anchetă în cazul unui posibil focar de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Eforie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă, după ce, miercuri, cinci turişti, printre care trei copii, cazaţi la un hotel din staţiunea Eforie Nord, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.
MS: DSP Braşov a luat măsurile necesare în ancheta derulată la Făgăraş în cazul toxiinfecţiei alimentare Direcţia de Sănătate Publică Braşov a luat toate măsurile necesare în cadrul anchetei derulate la Făgăraş cu privire la focarul de toxiinfecţie alimentară din localitate, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.