Cele mai citite
 


Daniel Popescu, destituit din funcţia de director coordonator al DSP Bucureşti
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de destituire a conf. dr. Daniel Popescu din funcţia de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), pentru grave nereguli constatate în managementul resurselor umane, pentru angajări ilegale şi încadrarea pe posturi cu încălcarea prevederilor legale.
Potrivit unui comunicat al MS, transmis, marţi, AGERPRES, în perioada 3-11 iunie, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a realizat o misiune de control la Serviciul Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare din cadrul DSPMB, în urma unor sesizări venite din partea unor angajaţi ai acestei instituţii.
Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a constatat o serie de deficienţe majore şi încălcarea flagrantă a legii la întocmirea fişelor de post, evaluarea performanţelor profesionale, angajarea de personal pe posturi de funcţionari publici, încadrări pe perioadă determinată şi contract parţial de timp, promovarea în funcţie şi detaşarea funcţionarilor publici.
Potrivit MS, în DSPMB nu sunt întocmite fişele de post, iar acolo unde există respectă caracteristicile titularului şi nu pe cele ale postului, aşa cum ar fi legal. Mai mult, fişele de post nu sunt avizate de reprezentantul legal al direcţiei, iar pe unele dintre acestea nu exista nici semnătura titularului.
Acolo unde totuşi titularul a semnat fişa postului, nu este menţionată data la care a luat la cunoştinţă asupra sarcinilor şi atribuţiilor ce îi revin, se arată în raport.
În cadrul direcţiei a fost încadrat personal pe funcţii publice fără a se susţine concurs şi fără a fi îndeplinite condiţiile obligatorii referitoare la recrutarea/angajarea funcţionarilor publici. La fel s-a procedat şi cu încadrările pe perioadă determinată şi control parţial de muncă, fără respectarea Codului Muncii, se mai arată în comunicat.
De exemplu, unul dintre jurişti a fost angajat cu normă întreagă prin ordin verbal al directorului coordonator, şi nu prin concurs, aşa cum prevede legea. Mai mult, viza de legalitate pentru această angajare a fost dată de către soţia juristului, care ocupa şi ea o funcţie de consilier juridic în acelaşi compartiment.
Conducerea DSPMB nu a putut să pună la dispoziţia echipei de control documente care să dovedească faptul că aceste posturi au fost ocupate prin concurs de către cei doi soţi. Nu există o solicitare făcută către Ministerul Sănătăţii, pentru scoaterea la concurs a posturilor temporar vacante existente în statul de funcţii, şi, fiind funcţii publice nu există solicitarea şi avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, se mai precizează în comunicat.
În ceea ce priveşte angajarea de personal pe posturi de funcţionari publici, în dosarele supuse controlului, nu există înregistrări care să permită identificarea funcţiei publice pe care urmează să fie efectuată angajarea cheltuielilor de personal (funcţia publică, locul de muncă, poziţia din statul de funcţii etc); nu există documentul privind solicitarea ocupării postului vacant care trebuia întocmit de către conducătorii structurii în care urma să fie efectuată încadrarea; nu au fost prezentate înscrisuri care să ateste organizarea şi derularea concursului de ocuparea funcţiei publice sau organizarea şi derularea concursului de recrutare în funcţii publice în condiţii de conformitate şi regularitate, mai menţionează sursa citată.
Totodată, conducerea DSPMB a menţinut, fără justificare, în activitate un angajat care, legal, trebuia să iasă la pensie cu 5 ani în urmă.
O altă încălcare flagrantă a legislaţiei, potrivit Corpului de Control, s-a constatat în cazul unui inspector, care, până la data de 25 noiembrie 2009, trebuia să-şi exprime în scris opţiunea între suspendarea plăţii pensiei pe durata executării activităţii sau încetarea raporturilor de munca, iar, în acest caz, termenul de 15 zile a fost depăşit cu aproape jumătate de an.
Începând cu data de 8 decembrie 2009, inspectorul intra în concediu medical, prezentând conducerii DSPMB un număr de 8 certificate de concediu medical, care acoperea consecutiv o perioada de 90 de zile, până la data de 18 martie 2010 inclusiv. După această perioadă, începând cu data de 19 martie 2010, acesta solicita conducerii DSPMB efectuarea unui concediu fără plată, pentru o perioadă de 180 de zile, care îi este aprobat.
Mai mult, în perioada în care s-a aflat în concediu medical şi în concediu fără plată, inspectorul a fost prezent la serviciu diverse perioade de timp, deoarece responsabilităţile ce-i reveneau pe linia de protecţie a informaţiilor clasificate impuneau prezenţa acestuia, situaţie constatată şi de membrii echipei de control. Nici la data controlului angajatul nu avea depusă opţiunea sa, deşi aceasta trebuia să existe de acum 8 luni.
Conform raportului de control, conducerea DSPMB a încălcat mai multe aspecte privind legislaţia referitoare la angajarea, evaluarea şi promovarea resurselor umane, motiv pentru care ministrul Sănătăţii a dispus cele mai dure măsuri în acest caz.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti va fi condusă temporar de unul dintre directorii adjuncţi Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti (DSPMB) va fi preluată temporar de unul dintre directorii adjuncţi coordonatori, până la organizarea unui concurs de ocupare a postului, după ce ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, l-a demis pe directorul Daniel Popescu.
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Ministrul Sănătăţii, în vizită de lucru în judeţul Călăraşi Ministerul Sănătăţii va elabora un Plan naţional de resurse umane pentru a le oferi medicilor o perspectivă pe termen mediu şi lung, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi.
Cseke Attila: Comisa de Control a MS propune desfacerea contractului de muncă a medicilor în cazul copilului decedat la Spitalul din Slatina Comisa de Control a Ministerului Sănătăţii propune desfacerea contractului de muncă a celor doi medici şi sesizarea Colegiului Medicilor în cazul copilului decedat în urma unei fracturi la Spitalului de Urgenţă Slatina, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
MS: Regretăm atitudinea iresponsabilă a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel Ministerul Sănătăţii îşi susţine toate punctele de vedere prezentate în urma Raportului Corpului de Control, care a fundamentat decizia revocării din funcţie a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, şi consideră că decizia de a schimba managementul institutului a fost...