Cele mai citite
 


Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti va fi condusă temporar de unul dintre directorii adjuncţi
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti (DSPMB) va fi preluată temporar de unul dintre directorii adjuncţi coordonatori, până la organizarea unui concurs de ocupare a postului, după ce ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, l-a demis pe directorul Daniel Popescu.
Potrivit notificării Ministerului Sănătăţii, Popescu mai rămâne în funcţie 15 zile, aşa cum prevede contractul de management, după care funcţia va fi preluată de unul dintre directorii adjuncţi coordonatori, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.
În perioada 3-11 iunie, Corpul de control al ministrului Sănătăţii a făcut o verificare la Serviciul Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare din cadrul DSPMB, în urma unor sesizări venite din partea unor angajaţi ai acestei instituţii.
Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a constatat o serie de deficienţe majore şi încălcarea flagrantă a legii la întocmirea fişelor de post, evaluarea performanţelor profesionale, angajarea de personal pe posturi de funcţionari publici, încadrări pe perioadă determinată şi contract parţial de timp, promovarea în funcţie şi detaşarea funcţionarilor publici.
Direcţiile de sănătate publică se află în reorganizare, inclusiv DSPMB. După reorganizare, doi dintre directorii coordonatori nu vor mai fi în schemele de conducere, iar pentru funcţia de director se vor susţine concursuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Daniel Popescu, destituit din funcţia de director coordonator al DSP Bucureşti Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de destituire a conf. dr. Daniel Popescu din funcţia de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), pentru grave nereguli constatate în managementul resurselor umane, pentru angajări ilegale şi încadrarea pe posturi...
Metodologie de clasificare a spitalelor în cinci categorii de competenţă, propusă de Ministerul Sănătăţii Bucureşti, 24 feb /Agerpres/ - Spitalele se vor putea clasifica, începând cu luna mai a acestui an, în cinci categorii de competenţă, dacă proiectul Ministerului Sănătăţii privind metodologia de clasificare a spitalelor, supus dezbaterii publice, va fi aprobat, se arată joi într-un comunicat de presă...
Directorul DSP Bihor: Starea angajaţilor este foarte tensionată Cei 120 de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor sunt într-o stare foarte tensionată, după anunţul de desfiinţare a DSP-urilor făcut marţi de ministrul Sănătăţii, a declarat dr. Daniela Rahotă, director executiv al DSP Bihor.
Constanţa: Minimum şase angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică îşi vor pierde locurile de muncă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa este obligată, conform ultimelor acte normative în vigoare, să reducă numărul de posturi în perioada următoare, ceea ce înseamnă, pentru un procent minim impus de 4%, ca şase dintre cei 144 de salariaţi ai instituţiei să îşi piardă locurile de muncă, a declarat...
Bihor: UDMR nu a câştigat Direcţia de Sănătate Publică UDMR Bihor nu a reuşit să câştige, vineri, în negocierile purtate cu PD-L Bihor, funcţia de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, ocupată de democrat-liberali, în pofida faptului că ministrul Sănătăţii este bihorean şi susţinut de UDMR.
Spitalele din judeţul Tulcea solicită 46 de rezidenţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat Ministerului Sănătăţii 46 de posturi la concursul naţional de rezidenţiat, posturile reprezentând circa 25% din numărul total al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).