Cele mai citite
 


Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Medicii de familie descoperiţi cu nereguli vor fi obligaţi să returneze banii pentru servicii raportate la CAS, dar care nu figurează în evidenţele cabinetelor, şi pentru prescrierea nejustificată de investigaţii paraclinice.
Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Constanţa Coteneanu, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, că de la începutul anului reprezentanţii instituţiei au făcut 112 controale la furnizorii de servicii medicale şi la firme ai căror salariaţi beneficiază de concediu medical.
Verificările au urmărit modul de respectare a clauzelor contractuale, concordanţa serviciilor medicale contractate, raportate de furnizor şi decontate de CAS cu serviciile medicale consemnate în evidenţele cabinetelor medicale, respectarea programului de lucru.
În acest an, CAS a făcut controale la 48 de medici de familie, 22 de medici stomatologi, 25 farmacii, 5 furnizori de dispozitive medicale, 6 ambulatorii de specialitate clinică, două controale au vizat asistenţa medicală spitalicească şi unul asistenţa medicală de urgenţă şi transport sanitar.
'Urmare a acţiunilor de control realizate a fost imputată furnizorilor de servicii medicale contravaloarea serviciilor medicale raportate la CAS Olt cu nerespectarea prevederilor legale şi a obligaţiilor contractuale, acestea fiind în sumă totală de 162.016,59 lei, din care s-a recuperat 66.098,38 lei. Spitalelor le-a fost imputată suma de 80.812 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale fără respectarea prevederilor legale şi penalităţi contractuale pentru nerespectarea clauzelor contractuale, iar medicilor de familie - suma de 19.102 lei'', a declarat Constanţa Coteneanu.
Motivele care au stat la baza sancţionării medicilor de familie sunt reprezentate de raportarea la CAS a unor servicii care nu s-au regăsit ulterior, în timpul controalelor, şi în evidenţele cabinetelor medicale, şi respectivele servicii sunt considerate fictive.
Tot medicii de familie au fost sancţionaţi şi pentru prescrierea nejustificată de servicii paraclinice. Medicii de familie au returnat CAS sumele imputate în proporţie de peste 70 la sută. CAS Olt nu a depistat nereguli la furnizorii de dispozitive medicale, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Casa Judeţeană de Sănătate a finalizat procesul de contractare cu furnizorii de servicii Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a finalizat procesul de contractare pe anul în curs cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale din judeţ.
Covasna: Doar nouă medici de familie au semnat contractele cu CJAS Doar nouă din cei 107 medici de familie din judeţul Covasna au semnat până miercuri contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a precizat directorul instituţiei, Forro Bela.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
Suceava: Doar un medic de familie nu a semnat contractul cu CJAS Un singur medic de familie din judeţul Suceava a renunţat voluntar să semneze contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.