Cele mai citite
 


Criză de personal fără precedent la Spitalul de Urgenţă Vaslui
miercuri, 28 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui se confruntă cu o criză acută de personal, în condiţiile în care numai în prima jumătate a anului trecut, 9 medici au părăsit sistemul, preferând să lucreze în străinătate.
Potrivit reprezentanţilor SJU Vaslui, numărul medicilor care au renunţat la locurile de muncă în acest an este dublu faţă de cel înregistrat pe parcursul anului trecut.
Medicii vasluieni susţin că în perioada următoare numărul cadrelor sanitare care vor pleca din spitale va creşte din cauza reducerilor salariale din sistemul bugetar.
''În raport cu anii anteriori pot să spun că numărul colegilor mei care pleacă în străinătate este de 12 ori mai mare decât înainte de 1989, când nu era înregistrat niciun caz de acest fel. Suntem la jumătatea anului şi deja nouă medici au părăsit sistemul. Tendinţa este în creştere, iar asta este vizibilă de câţiva ani, fără ca cineva să ia vreo măsură. A devenit periculos să practici o astfel de meserie, fiindcă nu ai cu ce lucra. Intri în gardă şi nu ai echipamentele necesare, nu ai medicamente'', a declarat, marţi, Mircea Zavate, preşedintele Colegiului Medicilor din România, filiala Vaslui.
În prezent, toate cele şapte spitale din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de personal fără precedent, unele secţii fiind nevoite să funcţioneze cu un singur medic, în condiţiile în care necesarul ar fi de patru sau cinci.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui deficitul este de 70 de medici şi 170 de asistente.
''Ne descurcăm foarte greu. Avem secţii care funcţionează cu un singur medic specialist, iar cadrele medicale fac eforturi pentru a se descurca în actualele condiţii. Avem nevoie şi de medici specialişti şi de asistente medicale. Medicii şi asistentele pleacă în străinătate din cauză că acolo condiţiile de muncă sunt mai bune, iar salariile sunt net superioare celor de la noi'', a declarat directorul medical al SJU Vaslui, Carmen Rotaru.
În unităţile sanitare vasluiene, doar o treime din schema de încadrare este ocupată. Specialităţile medicale deficitare sunt medicina de urgenţă, psihiatria, oncologia, urologia şi diabetologia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Criză de personal în spitalele vasluiene Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de personal fără precedent, unele secţii fiind nevoite să funcţioneze cu un singur medic în condiţiile în care necesarul ar fi de patru sau cinci.
Hemoragie de medici în România De la intrarea în Uniunea Europeană, în 2007, un mare număr de medici români au migrat spre ţările occidentale, atraşi de salariile mai bune, scrie ziarul Ouest France în ediţia de miercuri.
Şefii companiilor britanice care le oferă prioritar locuri de muncă românilor, nu britanicilor, în atenţia presei Şefii de companii britanice oferă mii de locuri de muncă unor lucrători români în pofida faptului că şomajul din Marea Britanie a atins cel mai mare nivel din ultimii 17 ani, numărul şomerilor cifrându-se la 2,68 milioane. În contextul în care rata şomajului a urcat la 8,4%, doritorii români de locuri...
Vaslui: Criză de asistente medicale în spitalele din judeţ Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză fără precedent de asistente medicale, ajungându-se la situaţia în care în unităţile sanitare o asistentă trebuie să aibă grijă de 60 de bolnavi pe tură.
Vaslui: Criză de personal la Serviciul de Ambulanţă Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui nu îşi mai poate desfăşura activitatea în condiţii normale din cauza lipsei de personal şi a maşinilor insuficiente.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...