Cele mai citite
 


Sucul de păpădie
sâmbătă, 28 iulie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Stomatologie, Corp sanatos
 

Sucul de păpădie este unul din cele mai preţioase tonice. Folosit în combaterea hiperacidităţii, ajută la reglarea alcalinităţii organismului. Este deosebit de bogat în K, Ca, Na, Mg şi Fe. Este de asemenea un bun detoxifiant. 

Sucul obţinut din frunze şi rădăcini, combinat cu suc din frunze de gulie, influenţează favorabil afecţiunile sistemului osos, previne afecţiunile dentare. Este un remediu clasic utilizat în calitate de stomahic (favorizează digestia prin excitaţia sucurilor gastrointestinale) şi în afecţiuni hepatobiliare. Fiind un excelent drenor, ajută la mărirea secreţiei bilei şi eliminarea ei, ceea ce îl recomandă în dischinezii biliare, în cantitate de 1-3 linguri pe zi, timp de 3 până la 6 săptămâni. Are efecte decongestive. Este depurativ sanguin şi diuretic, cu efecte în obezitate, antipurid şi antiscorbutic. Contraindicat în caz de ocluzie intestinală (ileus).

 

Are efecte favorabile în:

- Angiocolită cronică;

- Congestia ficatului, insuficienţă hepatică, icter;

- Litiaze biliară şi renală;

- Hipercolesterolemie;

- Ateromatoză;

- Dermatozele hepaticilor;

- Pecingini, eczemă, acnee, furunculoză;

- Reumatisme, gută;

- Insuficienţe renale, oligurii;

- Constipaţii dar şi fermentaţii intestinale (enterocolite);

- Tulburări circulatorii;

- Hemoroizi;

- Anemie;

- Astenie;

- Obezitate;

- Celulită;

- Pletoră;

- Negi;

- Pistrui.

 

De reţinut:

Pentru obţinerea sucului se foloseşte planta întreagă (cu excepţia tulpinilor influrescente) care se spală, se lasă la zvântat şi se pune în storcătorul electric. Se consumă îndată după producere.

 

Pentru îndepărtarea petelor, pistruilor şi pentru curăţirea generală a tenului, sucul de păpădie este deosebit de eficient. Se aplică pe faţă şi se ţine cca 20-30 de minute, după care se spală cu un decoct din 20 g de păpădie la un litru de apă. În acelaşi scop, eficace este şi un amestec, în părţi egale, de suc de păpădie şi smântână.

 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Păpădia La noi, floarea galbenă de păpădie o întâlneşti pe orice petec de pământ scăldat de soare. Frunzele sale verzi, cu un gust amărui, asemănătoare celor de rucola, cu care se înrudeşte, pot fi un ingredient important în salata de primăvară.
Leacuri din dulapiorul bunicii: Papadia Papadia este cunoscută de peste o mie de ani, fiind mentionata de celebrul filozof, scriitor, medic si cercetator al naturii persan Avicenna (980-1037) in renumita sa lucrare „Cartea tamaduirii“. Acesta recomanda papadia pentru tratarea bolilor de ficat si stomac, pentru purificarea sangelui...
Salvia - salvatoarea sanatatii Planta parfumata, din familia mentei, un subarbust cu aspect ornamental, intrebuintat in medicina si gastronomie. Foarte raspandita in gradinile din Europa, America si Africa de Nord, salvia cuprinde cateva sute de specii de plante erbacee sau perene. Poate sa creasca si sub forma de arbusti. In...
4 plante care iti curata ficatul Fara nici un dubiu, ficatul este cel mai important organ din corp pentru detoxifiere. Acesta ajuta la digerarea si metabolizarea grasimilor si detoxifica corpul de poluari, aditivi alimentari sau alte toxine. Aici puteti gasi 4 plante care va ajuta sa va curatati ficatul:
LEACURI DIN GRÃDINÃ Măcrişul Măcrişul, cu gustul său acrişor, este utilizat ca plantă medicinală sau alimentară încă din Evul Mediu în tratamentul inflamaţiilor tractului respirator superior şi în cazul bolilor de piele.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Castravetele Ingredient aproape nelipsit din salate, datorită gustului său înviorător, castravetele este combinaţia unică de nutrienţi ce ne ajută să ne menţinem hidrataţi şi să scăpăm de toxine.