Cele mai citite
 


Harghita: Rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi, în clădirea CJ
joi, 29 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Clădirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc dispune, de miercuri, de o rampă de acces destinată persoanelor cu handicap locomotor.
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Harghita a fost criticată, în repetate rânduri, pentru că nu asigura accesibilitate persoanelor aflate în cărucioare, iar acestea erau puse în situaţii umilitoare. Drept urmare, în acest an s-a luat decizia construirii unei rampe.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a afirmat, miercuri, că investiţia se ridică la peste 44 de mii lei şi asigură accesul în clădire atât persoanelor cu handicap locomotor cât şi mămicilor cu cărucioare. De asemenea, în parcarea Consiliului Judeţean există, de miercuri, două locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.
''Ne-am gândit că e bine să fim mai atenţi, să începem să realizăm acele investiţii prin care accesibilitatea va fi mai uşoară pentru toată lumea, în toate clădirile CJ Harghita. Prima a fost la clădirea Policlinicii, unde am instalat şi un lift şi mai urmează să fie rampe de acces şi în alte locaţii'', a declarat Borboly Csaba, la inaugurarea investiţiei.
El a subliniat că instituţia pe care o conduce colaborează foarte bine cu Asociaţia Handicapaţilor Fizic din Harghita, care derulează un proiect ce vizează sensibilizarea şi convingerea autorităţilor să asigure accesibilizarea clădirilor, a parcărilor sau a transportului în comun.
Borboly şi-a exprimat speranţa că, în viitor, nu vor exista construcţii publice în judeţ care să nu aibă asigurat accesul persoanelor cu handicap locomotor.
La inaugurare a participat şi vicepreşedintele Asociaţiei Handicapaţilor Fizici din judeţul Harghita, J?zsa Csaba, care este imobilizat într-un scaun cu rotile şi care a fost prima persoană care a folosit rampa de acces. El şi-a exprimat convingerea că şi alte instituţii vor urma exemplul Consiliului Judeţean şi vor asigura accesibilitate celor care au nevoie.
Consiliul Judeţean Harghita reprezintă un exemplu pozitiv, în acest sens, în condiţiile în care majoritatea instituţiilor publice din judeţ nu au rampe pentru persoanele cu handicap, iar acestea sunt puse în situaţii dificile atunci când au de rezolvat diverse probleme.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Majoritatea clădirilor publice, inaccesibile persoanelor cu dizabilităţi Majoritatea clădirilor din Harghita nu dispun de rampe care să permită accesul persoanelor cu dizabilităţi, aceasta fiind una din principalele probleme cu care se confruntă această categorie.
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Soluţii IT pestru persoane cu dizabilităţi, dezvoltate de specialişti clujeni, câştigătoare ale unor premii în Olanda Două aplicaţii software realizate de IT-iştii unei firme clujene au câştigat premii la Computable Awards Olanda.
Harghita: Lucrări de modernizare la clădirea Policlinicii din Miercurea Ciuc Miercurea Ciuc, 12 feb /Agerpres/ - Clădirea Policlinicii din Miercurea Ciuc a beneficiat de o serie lucrări de modernizare, astfel încât să poată deveni accesibilă şi pentru persoanele cu dizabilităţi.
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...