Cele mai citite
 


Gorj: Deficit de medici la două secţii ale Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu
joi, 29 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Niciunul dintre cei peste 130 de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu şi-au manifestat dorinţa de a pleca să muncească în străinătate, a declarat miercuri, directorul unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă.
Potrivit acestuia, nu s-a pus problema disponibilizării de personal medical, acesta fiind probabil şi motivul pentru care medicii nu s-au gândit la varianta plecării în alte ţări.
'În prezent, spitalul se confruntă cu un deficit de personal doar la secţia de Neurochirurgie, unde postul de chirurg nu a fost ocupat de foarte multă vreme, precum şi la Unitatea de Primiri Urgenţe. La secţia de Neurochirurgie am scos mereu postul la concurs, dar nu a fost ocupat. Urgenţele pe care le primim şi necesită asistenţă chirurgicală sunt trimise la Craiova sau Bucureşti. În rest, mai avem nevoie de doctori la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde sunt necesari şapte, dar momentan activează doar doi', a declarat Gheorghe Neaţă.
Acesta a adăugat că un motiv pentru care postul de neurochirurg nu a fost ocupat până în prezent îl reprezintă nivelul redus al salariilor oferite în sistemul sanitar românesc.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost preluat de Consiliul Judeţean Gorj în administrare la începutul acestei luni, înregistrând la acea dată datorii de 10,8 milioane de lei şi drepturi de 261.679 de lei. De asemenea, numărul total al salariaţilor unităţii spitaliceşti se ridică la peste 1.200 de persoane, valoarea totală brută a cheltuielilor de personal ridicându-se lunar la 4,3 milioane de lei.
Deficit de personal se înregistrează şi la Serviciul de Ambulanţă Gorj, acolo unde, potrivit reprezentanţilor unităţii, din totalul de 15 medici angajaţi la nivelul municipiului Târgu-Jiu, trei vor pleca să muncească în ţări precum Anglia sau Franţa, iar alţi doi sunt în funcţii de conducere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul Judeţean Târgu-Jiu scoate la concurs trei posturi de medic Târgu-Jiu, 15 dec /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu scoate la concurs trei posturi de medic la tot atâtea secţii ale unităţii, până în prezent înscriindu-se câte un candidat pentru fiecare post.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Gorj: Fetiţă de şase ani, moartă la Unitatea de Primiri Urgenţe O fetiţă în vârstă de şase ani a decedat, miercuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, în ciuda eforturilor medicilor, care au resuscitat-o timp de 45 de minute.