Cele mai citite
 


Copiii născuţi prematur întâmpină un risc crescut de a suferi de probleme respiratorii
joi, 29 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Copiii născuţi prematur chiar şi cu câteva săptămâni sunt expuşi unui risc crescut de a suferi de probleme respiratorii în primii ani de viaţă, conform unui studiu realizat după examinarea situaţiei medicale a peste 200.000 de copii, informează cotidianul The Telegraph.

Astfel, copiii născuţi la 34 de săptămâni sunt de 40 de ori mai expuşi pericolului de a suferi din cauza unui sindrom respirator sever, o boală gravă ce se manifestă în rândul nou-născuţilor, comparativ cu micuţii născuţi după 9 luni, conform cercetătorilor americani care au realizat acest studiu.

Studiul, publicat în ultimul număr al revistei Journal of the American Medical Association, a ajuns la concluzia că riscul acestor afecţiuni respiratorii grave scade cu fiecare săptămână pe care fătul o petrece în mediul intrauterin.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii născuţi prematur prezintă un risc crescut de tulburări de autism şi de atenţie Naşterile premature pot altera conectivitatea între diferite părţi ale creierului, ceea ce ar putea creşte riscul de tulburări de autism şi deficit de atenţie, potrivit unui studiu britanic publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din SUA, informează AFP.
Cafeaua consumată excesiv creşte riscul de deces, însă doar asociată cu alţi factori de risc (studiu) Consumul a 30 de ceşti de cafea sau mai mult pe săptămână a fost asociat cu un risc crescut de deces prematur, îndeosebi din cauza unor boli cardiovasculare şi mai ales în prezenţa altor factori de risc ca tutunul sau sedentarismul, relatează passionsante.be.
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
Obezitatea măreşte riscul de naşteri premature femeile gravide care suferă de obezitate întâmpină un risc crescut de a naşte prematur, conform unui nou studiu realizat în Suedia, informează LiveScience.com.
Risc dublu de moarte prematură pentru adulţii care se uită trei ore pe zi la televizor (studiu) Adulţii care se uită la televizor peste trei ore pe zi riscă de două ori mai mult să moară prematur comparativ cu cei care petrec mai puţin timp în faţa micului ecran, arată un studiu publicat miercuri în revista Asociaţiei American Heart şi preluat de 20minutes.fr.
Risc crescut de autism pentru copiii născuţi din mame expuse poluării (studiu american) Femeile expuse în timpul sarcinii unor înalte niveluri de poluare a aerului în SUA ar putea avea un risc dublu de a da naştere unui copil autist în raport cu femeile care trăiesc în locuri mai bine protejate, potrivit unui studiu dat publicităţii marţi, preluat de AFP.