Cele mai citite
 


Covasna: Deputatul Edler Andras, de partea mamelor care contestă reglementările privind concediile medicale
joi, 29 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul UDMR Covasna Edler Andras consideră că prevederile legale referitoare la verificarea concediilor medicale, respectiv Ordonanţa 36/2010, nu ar trebui să includă femeile gravide şi mamele aflate în perioada de creştere a copiilor, ci doar persoanele aflate în incapacitate temporară de muncă.
Parlamentarul UDMR a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost contactat de mai multe mame din municipiul Sfântu Gheorghe nemulţumite că, potrivit legii, trebuie să petreacă acasă cea mai mare parte a zilei pentru a le deschide uşile reprezentanţilor angajatorilor şi ai Poliţiei care au misiunea de a verifica dacă concediile medicale au fost sau nu acordate în mod fictiv.
'Ordonanţa dată de Guvern obligă persoana aflată în concediu medical să nu părăsească domiciliul între anumite ore, când se fac controale, prin urmare mamele sunt în situaţia de a-şi putea plimba copiii doar înainte de ora 8,00 dimineaţa, între orele 11,00 şi 12,00 la prânz, între 17,00 şi 18,00 după-amiază, precum şi seara după ora 20,00. (...) Părerea mea e că aceste prevederi legale ar trebui să se refere doar la persoanele cu incapacitate temporară de muncă şi nu la femeile gravide şi mamele care beneficiază de concedii de maternitate, pentru că acestea nu sunt practic bolnave şi nici nu pot obţine adeverinţe medicale fictive', a declarat deputatul covăsnean.
Edler Andras a adus această problemă în atenţia conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar în cazul în care lucrurile nu se vor schimba atunci se va adresa şi ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.
Edler a mai menţionat că a înţeles 'ridicolul' situaţiei şi empatizează cu mămicile deoarece şi el a devenit recent tătic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Locurile de muncă şi serviciile medicale, în topul nemulţumirilor cetăţenilor din judeţ - sondaj UDMR Lipsa locurilor de muncă şi calitatea serviciilor medicale, nivelul pensiilor şi salariilor, situaţia drumurilor şi podurilor sunt pe primele locuri în topul nemulţumirilor cetăţenilor din judeţul Covasna, în timp ce problemele care ţin de identitatea maghiară sunt pe locurile următoare, relevă un sondaj...
Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au reluat protestele Cadrele medicale şi bolnavii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva mutării acestei unităţi medicale la Întorsura Buzăului.
Covasna: Consiliul Reprezentanţilor Unionali se reuneşte la Sfântu Gheorghe Consiliul Reprezentaţilor Unionali (CRU) din cadrul UDMR se va reuni la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe, în program fiind prevăzute atât dezbateri politice, cât şi întruniri cu diverse structuri profesionale şi asociative.
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Covasna: Organizaţia judeţeană a PSD acuză autorităţile locale că nu au atras investitori în zonă Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, acuză autorităţile locale că nu şi-au dat interesul să atragă investitori în zonă, susţinând, chiar, că au blocat accesul acestora.