Cele mai citite
 


Alcoolul reduce riscul îmbolnăvirii de artrită
luni, 29 iulie 2013   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!, Reumatologie
 

Consumul frecvent de alcool reduce riscul de îmbolnăvire şi severitatea manifestării artritei reumatoide, o maladie extrem de dureroasă care afectează articulaţiile şi poate apărea la orice vârstă, informează publicaţia britanică The Telegraph.

O echipă de cercetători de la Sheffield University a descoperit faptul că pacienţii suferind de artrită reumatoidă care susţin că au consumat alcool de peste 10 ori în ultima lună, au articulaţiile mai puţin afectate de boală, fiind mai puţin inflamate, mai puţin dureroase şi mai puţin umflate decât la pacienţii care nu consumă alcool.

Explicaţia ar putea fi dată de faptul că alcoolul, consumat frecvent, reduce capacitatea de răspuns a sistemului imunitar al organismului, iar artrita reumatoidă este o boală auto-imună, sistemul imunitar atacând organismul, în timp ce tratamentele medicale actuale vizează doar ameliorarea simptomelor şi nu eliminarea cauzelor.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă alcool în cel puţin zece zile dintr-o lună, întâmpină un nivel de risc de patru ori mai mic în ceea ce priveşte îmbolnăvirea de artrită, decât cei care nu beau deloc.

Concluziile acestui studiu au fost publicate în ultimul număr al revistei Rheumatology sub coordonarea lui James Maxwell, doctor în reumatologie la Sheffield University.

Notare
Comentarii
de Florin V. STANESCU
Este foarte adevărat. Cine nu crede să încerce. Unii cred mai degrabă in prejudecăți. Rămâne de precizat cantitatea/doza. Care este efectul alcoolului in cazul artrozei? Artroza nu se vindecă decât prin operația plastică de protezare a articulației bolnave.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Artrita reumatoida a mainilor Documentar animat privind artrita reumatoida a mainilor.
Bolile autoimune pot fi efectul secundar al unui sistem imunitar foarte puternic Procesul de evoluţie poate fi răspunzător pentru majoritatea bolilor autoimune, aşa cum este lupusul, scleroza multiplă sau artrita reumatoidă, conform unui nou studiu care ajunge la concluzia că oamenii care suferă de astfel de afecţiuni au sisteme imunitare foarte puternice, capabile să lupte împotriva...
Bolile reumatice cronice afectează din ce în ce mai multe persoane Afecţiunile cronice precum artrita reumatoidă şi durerile lombare sunt responsabile pentru faptul că mii de persoane nu-şi pot menţine locul de muncă, atât în România, cât şi în lume, iar numărul acestora este în creştere, a subliniat prof. dr. Cătălin Codreanu, de la Institutul de Reumatologie "Dr....
Alcoolul şi dragostea au aproape acelaşi efect asupra creierului (studiu) Dragostea şi consumul de alcool au efecte asemănătoare asupra creierului - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) şi publicat în Neuroscience & Biobehavioral Rewiews.
Un pahar de alcool l-ar face pe consumator mai atrăgător (studiu) Un pahar de alcool ar modifica în mod favorabil aspectul feţei, făcându-l mai atrăgător pe consumator. Mai mult de două pahare duc însă la efectul contrar - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Bristol care a realizat un studiu pe această temă.
Alaptarea - beneficiile laptelui matern Alaptarea presupune hranirea unui copil cu laptele provenit din sanul matern. Laptele matern este un lichid “viu” ce protejeaza copiii de boli si contribuie in mod activ la dezvoltarea fiecarui sistem din organismul copilului. Alaptarea stimuleaza sistemul imunitar al bebelusilor si protejeaza impotriva...