Cele mai citite
 


Timiş: Un nou centru de fertilizare in vitro, în perspectivă
joi, 29 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului de Obstetrică - Ginecologie 'dr. Dumitru Popescu' din Timişoara îşi propune să înfiinţeze un centru de fertilizare in vitro, cel târziu anul viitor, după obţinerea acreditării.
Potrivit managerului spitalului, dr. Dan Păscuţ, unitatea are echipamentul necesar de aproape zece ani, dar nu a putut fi folosit din cauza lipsei de fonduri.
'Am mobilizat o echipă de medici tineri, care sunt dispuşi să meargă la perfecţionare, la Bucureşti, la Cluj, dar şi în străinătate. Le pregătim dosarul pentru acreditare şi spaţiul necesar', a declarat, miercuri, presei, dr. Păscuţ.
El susţine că, deocamdată, lipseşte o pompă de aer pur, strict necesară, celelalte componente ale echipamentului aflându-se depozitate în cutii, de aproape un deceniu.
Conducerea Maternităţii de la Spitalul 'dr. Dumitru Popescu' din Timişoara afirmă că numărul cuplurilor care nu pot avea copii este mare, ceea ce face cu atât mai necesară crearea unui centru de fertilizare in vitro în oraş.
Pe de altă partea, înfiinţarea unui asftel de centru ar aduce şi beneficii materiale instituţiei, deoarece preţul unei fertilizări in vitro ajunge până la 3.000 de euro, în funcţie de tratamentele de care viitoarea mamă are nevoie.
În Timişoara a funcţionat primul centru de fertilizare in vitro din ţară, condus de prof. dr. Ioan Munteanu, prin a cărui metodă au fost aduşi pe lume sute de copii. Activitatea centrului, care a funcţionat la Clinica 'Bega', şi-a întrerupt activitatea în urmă cu aproape doi ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Cel mai mare spital privat din vestul ţării, inaugurat Cel mai mare spital privat din vestul ţării s-a inaugurat, sâmbătă, la Timişoara, acesta fiind axat, cu prioritate, pe reproducere umană asistată şi ginecologie, fiind dotat cu aparatură de înaltă performanţă şi în domeniile chirurgiei şi cel al imagisticii.
Centru de fertilizare in vitro deschis la Timişoara, la o clinică privată Timişoara, 8 nov /Agerpres/ - Primul spital privat din vestul ţării, Athena Hospital, din Timişoara, a inaugurat, luni, Centrul de fertilizare in vitro şi infertilitate.
Timiş: Prima sarcină în cadrul Programului Naţional de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer Medicii timişoreni au reuşit prima sarcină din România obţinută prin fertilizare în vitro în cadrul Programul Naţional de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer (FIV-ET), derulat prin Ministerul Sănătăţii. Părinţii sunt un cuplu de muncitori din judeţul Arad.
Constanţa: Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, inaugurat la un spital privat Constanţa, 17 nov /Agerpres/ - Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, investiţie de circa 300.000 de euro, a fost inaugurat, miercuri, în cadrul spitalului privat de obstetrică - ginecologie Euromaterna din municipiul Constanţa.
Constanţa: Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, inaugurat la un spital privat Constanţa, 17 nov /Agerpres/ - Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, investiţie de circa 300.000 de euro, a fost inaugurat, miercuri, în cadrul spitalului privat de obstetrică - ginecologie Euromaterna din municipiul Constanţa.
Bihor: Cuplurile care doresc fertilizare in vitro în străinătate, atenţionate pentru a evita posibile situaţii de fraudă Fostul ministru român al Sănătăţii, Cseke Attila, atrage atenţia cuplurilor de tineri care doresc să opteze pentru fertilizare in vitro în Ungaria sau într-o altă ţară, să se informeze înainte de a apela la servicii medicale de acest gen pentru a evita posibile situaţii de fraudă.