Cele mai citite
 


Expulzările de romi, ineficiente şi nefaste pentru sănătatea acestora, potrivit Médecins du monde
joi, 29 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Expulzările de romi sunt 'ineficiente' şi 'nefaste pentru sănătatea' acestora, afirmă organizaţia umanitară Médecins du monde (MDM), ca reacţie la reuniunea prevăzută pentru miercuri la Palatul Elysée asupra 'problemelor puse de comportamentul' anumitor romi şi nomazi, transmite AFP.

'Eronată şi tendenţioasă în titlul său, această reuniune vizează să expulzeze persoane de pe terenuri ocupate în mod ilegal de pe întreg teritoriul', afirmă organizaţia, într-un comunicat.

Notând că 'expulzările s-au înmulţit deja puternic de 18 luni', MDM consideră că acestea sunt 'nu doar ineficiente, dar mai ales creează o spirală a precarităţii cu foarte multe consecinţe asupra sănătăţii'.

'Romii, cetăţeni europeni, trăiesc în ţara noastră şi în Europa cu indicatori comparabili cu cei din ţările în curs de dezvoltare', mai constată organizaţia umanitară.

În rândul romilor, mortalitatea neonatală (0-1 lună) este de 9 ori mai mare decât a populaţiei generale, cea infantilă (0-12 luni) de 5 ori mai ridicată, în timp ce speranţa de viaţă se situează în jurul a 50-60 de ani, indică Médecins du monde.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Speranţa de viaţă cu menţinerea unei stări bune de sănătate stagnează în Europa Europenii trăiesc până la vârste din ce în ce mai înainte, dar speranţa lor de viaţă cu menţinerea unei stări de sănătate bune după vârsta de 65 de ani stagnează din 2005 la circa 8,8 ani pentru bărbaţi şi 8,6 ani pentru femei, relevă statistici făcute publice la Paris, citate marţi de AFP.
Speranţa de viaţă: diferenţe considerabile între ruşi şi europenii din Vest Speranţa de viaţă a europenilor a crescut la nivel global din 1990, dar diferenţa rămâne foarte importantă între Europa de Vest şi unele ţări din fosta Uniune Sovietică, mai ales Rusia, potrivit unei serii de studii publicate miercuri în revista britanică Lancet.
Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă cu 7 ani mai mare faţă de restul populaţiei (studiu francez) Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă net superioară faţă de restul populaţiei, relevă un studiu al cercetătorilor francezi, potrivit AFP.