Cele mai citite
 


Şcoala sanitară postliceală 'Carol Davila' marchează 20 de ani de la înfiinţare
vineri, 30 iulie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 176 de absolvenţi ai Şcolii sanitare postliceale 'Carol Davila' din Bucureşti, la specializarea asistent medical generalist, însoţiţi de profesorii şi îndrumătorii lor, vor susţine, joi, Legământul Asistentului Medical. Ceremonia de absolvire deschide seria evenimentelor care marchează 20 de ani de activitate a acestei unităţi de învăţământ, pe parcursul întregului an şcolar 2010-2011.
Cu această ocazie, cursanţilor le vor fi înmânate diplomele de absolvire şi un set cu echipament indispensabil practicării profesiei la cel mai înalt nivel, în ţară sau peste hotare.

Îndemnul fondatorului Şcolii sanitare postliceale 'Carol Davila', dr. Mioara Mincu, va rămâne mereu valabil pentru generaţiile de absolvenţi: 'Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un ZÂMBET. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui'.
Cursurile Şcolii sanitare postliceale 'Carol Davila' au fost absolvite, în urmă cu o lună, şi de un număr de 156 de asistenţi medicali de farmacie.

'Anul acesta aşteptăm un număr mai mare de înscrieri decât anul trecut, conform trendului ultimilor patru ani, ca rezultat al eforturilor şcolii noastre de aliniere la standardele europene de educaţie. Şcoala îşi trimite cei mai buni 20 de elevi de anul II la practică în cele mai bune spitale din Europa şi, totodată, suntem vizitaţi de elevi ai celor mai bune şcoli de nursing în cadrul Modulului European de Nursing (ENM). De asemenea, profesorii noştri se specializează în străinătate, iar profesori din şcolile Europei vin să predea la noi. Diplomele sunt recunoscute internaţional şi un număr din ce în ce mai mare de absolvenţi ai noştri decid să se angajeze în spitale şi clinici europene, cei mai mulţi cu mare succes', a declarat prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, preşedinte al Fundaţiei Umaniste 'Dr. Mioara Mincu' şi director general al şcolii.
Şcoala sanitară postliceală 'Carol Davila' este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular care pregăteşte asistenţi medicali în două specializări: asistenţi medicali de farmacie şi asistenţi medicali generalişti.

Fondată în 1990 şi condusă până în anul 2008 de dr. Mioara Mincu, şcoala îşi continuă acum activitatea sub patronajul fundaţiei umaniste care îi poartă numele acesteia.
'Fundaţia crede şi investeşte în învăţământul particular ca o opţiune din ce în ce mai solidă. În anul 1990, Şcoala sanitară postliceală 'Carol Davila' era singura şcoală care pregătea asistente medicale în România', a adăugat dr. Alexandru Mincu.
Evenimentul, organizat la sediul Şcolii sanitare postliceale 'Carol Davila', va reuni personalităţi din domeniul cultural, medical şi al educaţiei, colaboratori apropiaţi ai instituţiei de învăţământ, precum şi ai Fundaţiei Umaniste 'Dr. Mioara Mincu'.
Notare
Comentarii
de eu
"Consiliul de Administratie al Scolii Sanitare Postliceale Carol Davila intrunit in sedinta ordinara miercuri 26 mai 2010 a hotarat ca in Anul Scolar 2010-2011 fiecare elev sa primeasca gratuit la inceputul cursurilor un set de manuale pentru anul de studiu respectiv si o uniforma completa pentru stagiile de practica in spital sau in farmacie (pantalon, bluza, boneta si geanta, toate inscriptionate cu sigla Scolii). Cu toate ca reprezinta un efort financiar considerabil masura se impune pentru a asigura un nivel calitativ superior in desfasurarea procesului educativ.
E o aberatie, manualele, uniforma sunt incluse in taxa scolara.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şcoala postliceală 'Carol Davila', la 20 de ani de la înfiinţare Şcoala sanitară postliceală 'Carol Davila' din Capitală a sărbătorit, joi, împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare, prilej cu care a fost evocată personalitatea fondatoarei acestei unităţi de învăţământ, dr. Mioara Mincu.
Comunicat de presă - UMF "Carol Davila" Bucureşti Magna cume laude pentru 1.580 de absolvenţi ai UMF 'Carol Davila' din Bucureşti
Acad.prof. dr. Ioanel Sinescu: Concurenţa la UMF 'Carol Davila', cea mai mare după 1989 Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
Protocol de colaborare semnat de Primăria Sectorului 3, UPB, UMF, ASE şi UB Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, cel al Universităţii Politehnica, George Darie, al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Ioanel Sinescu, prorectorul Academiei de Studii Economice, Nicolae Istudor, şi preşedintele Camerei de...
Prof.dr. Florian Popa: Şcoala medicală românească încă este bună - interviu Prof.dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Carol Davila' din Bucureşti, consideră că învăţământul medical românesc se află, în prezent, în regres faţă de ceea ce a fost, din cauza lipsei de interes a candidaţilor, dar susţine că tot corpul didactic este valoros.
Universitatea "Carol Davila" va sprijini un proiect de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în chirurgie pediatrică Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va sprijini iniţiativa Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în domeniul chirurgiei pediatrice, domeniu medical care nu este încă suficient dezvoltat în România, informează...