Cele mai citite
 


Copiii care asistă des la certuri în familie riscă să dezvolte boli psihice
vineri, 8 februarie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Depresia, Dependenta si toxicologie, Mama si copilul
 

Certurile frecvente între părinţi pot creşte în mod drastic riscul copiilor de a dezvolta o problemă psihică mai târziu în viaţă, conform unui nou studiu, preluat de agenţia de presă ANI.

Timp de 30 de ani, o echipă internaţională de psihiatri şi sociologi au studiat 346 de copii (băieţi şi fete) aflaţi la vârsta de cinci ani.

La 15 ani, aproximativ 50% dintre subiecţi au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de dispute verbale cu părinţii.

Analiza a dezvăluit că 15 ani mai târziu, aceste persoane prezentau un risc de trei ori mai crescut de dezvoltare a unei depresii acute sau a dependenţei de droguri şi alcool.

In plus, se precizează în studiul publicat în revista New Scientist, riscurile au fost de trei ori mai mari ca subiecţii să aibă un comportament antisocial şi două ori mai mari să devină şomeri.AGERPRES/(Daniel Duncă)
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de alcool şi droguri poate duce la naşterea de copii cu greutate scăzută (studiu) Femeile care consumă alcool şi droguri şi au şi probleme psihice din această cauză, se confruntă cu un risc de patru opri mai mare de avea copii cu greutatea scăzută la naştere, conform unui studiu australian, transmite Xinhua.
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
Primul studiu care evaluează serviciile medicale pentru persoanele cu consum problematic de alcool Primul studiu naţional ce evaluează serviciile medicale specializate adresate persoanelor cu consum problematic de alcool evidenţiază nevoia de servicii medicale şi sociale specializate pentru acest grup la risc.
Consumul simultan de alcool şi tutun reprezintă un 'cocteil' extrem de periculos pentru sănătate (studiu) Consumul simultan de alcool şi tutun reprezintă un 'cocteil' extrem de periculos, care creşte 'multiplică' riscul de dezvoltare a cancerului bucal, laringian sau faringian prezentat de fiecare dintre cele două activităţi, atât de apreciate de numeroase persoane, avertizează marţi ziarul 'Le Figaro'.
Harghita: Aproximativ 1.100 de elevi au încercat droguri ilicite, cu 4 la sută mai mult ca în 2007 (studiu) Aproximativ 1.100 de elevi harghiteni au încercat droguri ilicite, cu 4 la sută mai mult decât în urmă cu cinci ani, arată rezultatele unui studiu făcute publice miercuri de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).
Primul parteneriat din România în domeniul sănătății pentru tratamentul dependenței de alcool Sâmbătă, 1 martie 2014, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor de sănătate, lideri de opinie, precum și reprezentanți ai sectorului privat și ai sectorului neguvernamental, s-au reunit pentru semnarea oficială a ”Cartei Albe pentru Dependența de Alcool din România – probleme, provocări...