Cele mai citite
 


Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie
vineri, 30 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
În 2009, unitatea sanitară a atras fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii şi pentru dotări cu aparatură medicală şi echipamente performante, totalul investiţiilor fiind de 7.230.580 de lei, din care 1.670.580 pentru dotări.

''În ultimii patru ani au fost atrase de 11 ori mai multe fonduri europene decât în perioada anterioară anului 2006. Au fost înlocuite integral dotările uzate fizic şi moral. A fost modernizat blocul operator şi staţia centrală de sterilizare, în baza unui proiect în valoare de 6.600.000 de lei, din care 1.600.000 pentru infrastructură. Toate secţiile cu paturi au fost modernizate în vederea creşterii gradului de confort şi a siguranţei pacienţilor. Fiecare salon are, în prezent, propria sală de baie. Tâmplăria şi pardoselile au fost înlocuite, acoperişul edificiului reparat, la fel ascensoarele, inclusiv cel pentru urgenţe. Cu sprijinul Consiliului Judeţean a fost obţinut spaţiul fostei Policlinici cu plată, pentru activitatea Ambulatoriului pentru sportivi'', a arătat directorul medical.
Dr. Emil Bogdan a precizat că în România sunt doar două Spitalele Clinice de Recuperare, la Cluj-Napoca şi la Iaşi.
Spitalul de recuperare de la Mangalia este destinat exclusiv bolnavilor care au avut tuberculoză, iar în clinica din staţiunea Felix, de lângă Oradea, profilul este de balneologie.

''Multă lume ne confundă cu o clinică pentru afecţiuni cronice. În unitatea noastră, unui pacient i se rezolvă un handicap în faza lui acută, nedevenit cronic, pentru a preveni sechelele care conduc spre invaliditate. Spitalul Clinic de Recuperare are cinci secţii - cardiologie, neurologie, reumatologie, ortopedie-traumatologie şi chirurgie plastică şi reparatorie, susţinute de activitatea laboratoarelor de radiologie şi imagistică medicală, de analize medicale şi explorări funcţionale, precum şi a bazei de tratament. Secţiile spitalului au fost concepute pentru o recuperare multidisciplinară. Prin Programul Naţional de Protezare, secţia de ortopedie rezolvă proteze de genunchi şi şold, probleme de ligamente şi tendoane şi execută operaţii artroscopice complexe, cu specialişti de înaltă clasă'', a explicat dr. Emil Bogdan.
El a amintit, în context, că unitatea are 537 de angajaţi, care acordă servicii medicale unui număr mediu anual de 11.000 de pacienţi, spitalizaţi în 406 paturi, plus circa 60.000 trataţi în ambulatoriu. Listele de aşteptare pentru pacienţi nu sunt mai ''scurte'' de două luni.

Unitatea medicală clujeană de recuperare este certificată ISO-9001, din decembrie 2009.
În prezent, se află în curs de finalizare informatizarea tuturor domeniilor de activitate din unitate, precum şi lucrări de modernizare, printre care cea a sistemului de gestionare a deşeurilor rezultate din activitatea medicală.

De importanţă majoră pentru unitate este modernizarea, prin fonduri europene nerambursabile în valoare de 1,5 milioane de euro, a bazei de hidroterapie. Infrastructura a fost terminată cu opt luni mai devreme. În subsolul spitalului au fost mii de metri de conducte metalice vechi şi ruginite, care au fost înlocuite. Reintrarea în funcţiune a bazei de de hidroterapie, cu un plus de aparatură de ultimă generaţie faţă de dotările anterioare, este programată pentru luna septembrie a acestui an.

Planul de investiţii pe termen mediu al echipei manageriale a Spitalului Clinic de Recuperare vizează eficientizarea sistemului de încălzire a clădirilor unităţii, prin finalizarea lucrărilor la centrala termică şi achiziţionarea unor echipamente şi instalaţii moderne, schimbarea ascensoarelor folosite în activităţile auxiliare şi a sistemului de iluminat în curţile spitalului, precum şi amenajarea a două parcuri de recreere pentru pacienţi.

''În ultimii patru ani au fost îmbunătăţite substanţial condiţiile de muncă din unitate şi au fost obţinute fonduri pentru dezvoltarea activităţii ştiinţifice. S-au încheiat contracte de granturi de cercetare pe teme medicale şi studii clinice în care spitalul este partener sau beneficiar. Pe de altă parte, a crescut şi valoarea sponsorizărilor de circa opt ori'', a arătat directorul medical al Spitalului Clinic de Recuperare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Cluj: Investiţie de 32 de milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, pentru modernizarea unui ambulatoriu Ambulatoriul spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca va fi modernizat cu fonduri europene, în urma unei investiţii de 32 de milioane de lei.
Bihor: Bloc operator modern la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, prin proiect cu fonduri europene Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean, derulat de Primăria Oradea alături de Universitatea din Debreţin s-a încheiat luni.
Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat în Capitală Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat miercuri în Bucureşti de MedLife.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...