Cele mai citite
 


Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat
vineri, 30 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Contractul de finanţare a fost semnat joi de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Proiectul ''Reabilitarea, reamenajarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc'' are o perioada de implementare de 12 luni, timp în care sunt prevăzute lucrări de reabilitare şi dotare a trei corpuri de clădire ce aparţin spitalului.

Este vorba despre lucrări de reparaţii şi amenajare la 9 cabinete de ambulatoriu situate în imobilul de pe strada Denes Laszlo, 3 cabinete ambulatorii din imobilul situat pe strada Nicolae Bălcescu şi 2 cabinete ambulatorii din imobilul situat pe strada Gheorghe Doja.
În aceste cabinete se vor efectua lucrări de compartimentări, realizare de pardoseli lavabile, înlocuire tâmplărie şi uşi interioare, termoizolare, tencuieli, zugrăveli, refacerea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare.

După finalizarea lucrărilor, se vor achiziţiona 83 de echipamente medicale moderne, prevăzute în proiect, cum ar fi ecografe, electrocardiografe, truse şi alte aparate medicale specifice.
Acestea sunt necesare pentru dotarea cabinetelor de urologie, chirurgie, cardiologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, neurologie, gastroenterologie, dermatovenerologie, psihiatrie, oftalmologie, medicina interna, ORL şi a cabinetului de recuperare, medicină fizică şi balneologie.

Proiectul are o valoare totală de peste 6,6 milioane lei, din care peste 5,3 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, solicitată prin Programul Regio, iar peste 100 mii lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Harghita la cheltuielile eligibile.

Directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, a declarat, pentru AGERPRES, că valoarea proiectului depăşeşte 1,5 milioane de euro, iar prin intermediul său bolnavii din Harghita şi din judeţele învecinate vor beneficia de consultaţii în condiţii civilizate.
''După cum ştiţi, în această perioadă, necesarul de dezvoltare este foarte mare şi prin aceste sume, practic, vor sprijini buna funcţionare a ambulatoriului spitalului, iar serviciile vor acoperi atât judeţul cât şi judeţele limitrofe, pentru ca bolnavii să poată fi consultaţi în condiţii civilizate şi normale. E dreptul la asistenţă medicală, la sănătate, pe care orice cetăţean îl are'', a spus Simion Creţu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, consideră că reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului spitalului va duce la economisirea unor sume importante de bani, întrucât unii pacienţi vor fi trataţi într-o singură zi şi nu va fi nevoie de internarea lor în spital.
''Ambulatoriul Spitalului Judeţean va fi atât de bine dotat încât foarte mulţi pacienţi vor fi trataţi într-o singură zi, iar noi vom economisi bani pentru că nu vor fi spitalizaţi în regim hotelier. Totodată, credem că prin achiziţionarea de echipamente medicale performante, foarte mulţi pacienţi din judeţ nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Târgu Mureş sau Braşov pentru investigaţii'', a spus Borboly.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, reabilitat din fonduri europene Un număr de 14 cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi reabilitate din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a câştigat un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Harghita: A fost inaugurat ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean, reabilitat cu bani europeni Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean Harghita a fost inaugurat, marţi, după ce a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, în cadrul unui proiect european.
Harghita: Aparatură medicală modernă pentru ambulatoriul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi dotat cu aparatură medicală modernă, printr-un proiect finanţat din fonduri europene.
Alba: Spitalul din Abrud, reabilitat cu fonduri europene Spitalul din oraşul Abrud va beneficia de o finanţare europeană nerambursabilă de peste un milion şi jumătate de lei pentru reabilitare şi modernizare, prin Programul Operaţional Regional.
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...