Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: ISU va beneficia de şase autospeciale şi trei ambulanţe noi
vineri, 30 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud va beneficia de şase autospeciale şi trei ambulanţe noi, care vor fi achiziţionate în cadrul proiectului 'Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord', derulat la nivelul judeţelor Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.
Lansarea acestui proiect a avut loc joi, la Bistriţa, în prezenţa managerului de proiect Gheorghe Strâmb, a şefului ISU Bistriţa-Năsăud, Constantin Florea, şi a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Potrivit şefului ISU Bistriţa-Năsăud, în judeţ vor ajunge, prin acest proiect, cinci autospeciale cu apă şi spumă şi module de descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele şi trei ambulanţe de prim-ajutor. Autospecialele vor înlocui o parte din parcul auto al inspectoratului, maşinile vechi urmând să ajungă la comunităţile locale care nu au astfel de dotări.

Managerul de proiect Gheorghe Strâmb spune că primele maşini de intervenţie ar putea fi achiziţionate în perioada mai-iunie 2011, în funcţie de modul în care se va derula licitaţia pentru achiziţionarea acestora.
'Problemele inspectoratelor nu se rezolvă cu acest proiect, pentru că nevoile sunt atât de mari, tehnica este atât de învechită, încât soluţia ar fi, cred eu, un program guvernamental de dotare. Dar, deocamdată, acestea sunt posibilităţile, acestea trebuie să fie exploatate', a declarat Gheorghe Strâmb, care este şi şeful ISU Satu Mare.

În acest moment, parcul auto al ISU Bistriţa-Năsăud numără în jur de 40 de autovehicule, însă majoritatea au un grad de uzură ridicat, cele mai noi având patru ani vechime.
Proiectul derulat la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest a fost depus pe Programul Operaţional Regional 2007-2013, având ca autoritate de management Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi se va derula pe o perioadă de 18 luni, valoarea totală a acestuia depăşind 49,8 milioane lei. Din aceştia bani, 6.357.287 lei vor ajunge la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Bistriţa-Năsăud: Dotarea materială a ISU prin fonduri europene continuă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud va beneficia de două noi autospeciale de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - etapa...
Bihor: Dotare performantă la ISU Crişana cu finanţare europeană Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa şi inspectorul şef al ISU Crişana, gen. Ioan Baş, au prezentat joi importantele achiziţii realizate printr-un proiect regional cu finanţare europeană, 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, anunţând şi partea a doua...
Sălaj: Echipamente de intervenţie de peste 10 milioane de lei pentru pompierii din judeţ Un număr de 12 echipamente de intervenţie, în valoare de peste 10 milioane de lei, au fost achiziţionate în ultimii cinci ani de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj prin intermediul unui proiect european al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Transilvania de Nord", sprijinit...
Două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, la ISU Maramureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a fost dotat recent cu două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, specifice muncii în condiţii dificile, valoarea acestora ridicându-se la 700.000 de euro.
Mehedinţi: Dotări de peste 6,3 milioane de lei la ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi a primit zece autospeciale de intervenţie printr-un proiect promovat în cadrul Programului Operaţional Regional în valoare de 6.339.200 de lei, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.