Cele mai citite
 


Botoşani: PSD şi PNL au împărţit funcţiile de membri ai consiliilor de administraţie ale spitalelor
vineri, 30 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal (PNL) şi ai Partidului Social Democrat (PSD) au împărţit, joi, pe criterii politice funcţiile de membri în consiliile de administraţie ale celor şase unităţi sanitare cu paturi preluate, luna trecută, de Consiliul Judeţean (CJ).
Având majoritatea în CJ, 20 din totalul celor 33 de consilieri, PSD şi PNL au reuşit nominalizarea unor membri de partid în structurile de conducere ale celor patru spitale şi două sanatorii, în ciuda faptului că legislaţia în vigoare prevede desemnarea unor funcţionari publici ai CJ.
Măsura a stârnit indignarea preşedintelui CJ, Mihai Ţâbuleac, care a susţinut, alături de grupul consilierilor PD-L, numirea în administraţiile spitalelor a unor directori, şefi de servicii sau de birouri din CJ. De altfel, şeful CJ susţine că va cere instanţei să anuleze hotărârea adoptată joi.
'Amendamentele care s-au operat astăzi de grupurile de consilieri ale PSD şi PNL nu sunt conform legii şi de aici nu poate să rezulte altceva decât o acţiune în justiţie. Nu este benefic acest lucru, pentru că asta înseamnă timp pierdut în aplicarea reformei în domeniul sănătăţii', a afirmat Ţâbuleac.
Potrivit legii, în componenţa consiliilor de administraţie ale spitalelor din subordinea autorităţilor locale intră doi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii sau Direcţiei de Sănătate Publică, doi reprezentanţi numit de CJ şi un reprezentant numit de preşedintele CJ.
CJ a preluat, luna trecută, în administrare Spitalul Judeţean 'Mavromati', Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda şi Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' ar putea deveni cel mai mare spital din ţară Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea deveni, în urma comasării cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, cel mai mare spital din ţară. Managerul instituţiei, medicul Ovidiu Mimor, a anunţat, joi, că noua organigramă a instituţiei, prevede existenţa...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Senatorul Doina Federovici (PSD) solicită posturi pentru toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat Botoşani, 6 ian/ Agerpres/- Senatorul Partidului Social Democrat (PSD) Doina Federovici propune modificarea legislaţiei privind angajarea medicilor rezidenţi. Ea a declarat, pentru AGERPRES, că are în vedere depunerea unui proiect de act normativ care să prevadă posturi pentru toţi medicii care promovează...
Botoşani: Senatorul Viorel Marcu îi cere ministrului Sănătăţii să renunţe la reorganizarea spitalelor Botoşani, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, cere ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, să renunţe la măsura reorganizării spitalelor. Marcu susţine că spitalele din judeţul Botoşani, care sunt incluse în programul...
Comasarea spitalelor din Botoşani, respinsă în Consiliul Judeţean Consilierii judeţeni au respins, joi, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre privind comasarea a cinci spitale din judeţul Botoşani.
Botoşani: Şase spitale, preluate de Consiliul Judeţean Şase spitale din judeţul Botoşani au fost preluate, vineri, din administrarea Ministerului Sănătăţii în cea a Consiliului Judeţean (CJ), potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii judeţeni.