Cele mai citite
 


Colaborare româno-iordaniană în domeniul sanitar
vineri, 30 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, s-a întâlnit joi cu omologul său iordanian, Nayef Al-Fayez, cu care a discutat despre posibilitatea cooperării în domeniul sistemelor de urgenţă, despre modalităţi de colaborare în medicina balneară, precum şi despre asistenţa în mediul rural, informează un comunicat de presă al MS.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în perioada următoare, România va acorda consultanţă pentru organizarea şi optimizarea serviciilor de urgenţă din Iordania, fie bilateral, fie printr-un eventual program de twinning cu finanţare europeană.
Cei doi demnitari au discutat şi modalităţi de cooperare în domeniul medicinei balneare şi a promovării turismului medical, inclusiv prin cooperarea în sectorul geriatriei şi crearea unei infrastructuri de profil în Iordania, asociată instituţional României.
Reprezentanţi ai sectorului medicinei balneare vor participa la misiunea turistică română care urmează să fie organizată în Iordania, în toamna acestui an, precizează comunicatul citat.
O altă temă de discuţie importantă s-a axat pe schimbul de experienţă în domeniul asistenţei medicale în zonele rurale şi organizarea unor misiuni medicale mixte în beneficiul acestora, în ambele ţări.
Ministrul român şi cel iordanian au avut în cadrul discuţiei un schimb de opinii pe tema funcţionării spitalelor publice şi private din cele două state.
Ministrul Al -Fayez a declarat că, în Regatul Haşemit, există o delimitare clară între serviciile oferite de spitalele private şi cele publice, iar medicii trebuie să opteze pentru sistemul în care doresc să profeseze, privat sau public.
Peste 12.000 de iordanieni au urmat cursurile unei universităţi în România. Dintre aceştia, aproximativ 3.500 sunt medici.
Pe parcursul celor patru zile ale vizitei din România, ministrul iordanian al Sănătăţii se va întâlni cu reprezentanţi ai comisiilor parlamentare de Sănătate, cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din Bucureşti şi Cluj-Napoca, cu alţi reprezentanţi ai sistemului sanitar şi cu cei ai autorităţilor locale din Bucureşti, din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca.
O delegaţie a Ministerului Sănătăţii din Iordania, condusă de ministrul Nayef Al-Fayez, efectuează, în perioada 28-31 iulie, o vizită de lucru în România cu scopul de a identifica principalele sectoare de cooperare şi mecanismele de parteneriat în vederea promovării unor programe bilaterale în sectorul medical şi farmaceutic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, desemnat operator medical al unui elicopter MAI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara a fost desemnat operator medical al unui elicopter pus la dispoziţie de Ministerul Administraţiei şi Internelor, devenind astfel a patra unitate medicală din ţară, după Bucureşti, Târgu Mureş şi Iaşi, care utilizează sistemul de acordare a asistenţei de urgenţă...
Cele opt spitale de urgenţă regionale fac parte din strategia Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare: fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii...
Miniştrii Sănătăţii din România şi Iordania au semnat un plan de acţiune pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi omologul său iordanian, Ali Hyasat, au semnat vineri un plan de acţiune care vizează dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniile chirurgie şi neurochirurgie vasculară, chirurgie pediatrică, asistenţă medicală de urgenţă, turism medical.
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.