Cele mai citite
 


Şcoala postliceală 'Carol Davila', la 20 de ani de la înfiinţare
vineri, 30 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şcoala sanitară postliceală 'Carol Davila' din Capitală a sărbătorit, joi, împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare, prilej cu care a fost evocată personalitatea fondatoarei acestei unităţi de învăţământ, dr. Mioara Mincu.
'Dr. Mioara Mincu s-a străduit să facă o şcoală, să facă performanţe în domeniul pregătirii asistenţilor medicali. Ea a început într-un moment dificil, dar şi-a continuat proiectul', a spus directorul general al şcolii, prof.univ.dr.Alexandru Ioan Mincu, fiul dr. Mioara Mincu, declarând, pentru AGERPRES, că aceşti 20 de ani reprezintă activitatea şcolii care a pregătit două-treimi din asistentele medicale din Bucureşti acordând o importanţă majoră calităţii.
'Şcoala este inclusă în modulul european de nursing din 1994', a subliniat Alexandru Mincu.
El a adăugat că în România a fost organizată, în 2004, întâlnirea acestui modul care cuprinde cele mai bune 40 de şcoli din Europa.
'În cadrul acestui proiect, asistenţii medicali, elevi ai şcolii postliceale 'Carol Davila', merg în diferite ţări din Europa, iar elevi din şcoli postliceale de asistenţi din alte ţări europene vin în România. Multe absolvente ale şcolii din România lucrează în străinătate', a spus directorul şcolii.
Acesta a menţionat că accentul se pune acum, după intrarea României în Uniunea Europeană, pe educaţia pentru sănătate, actuala serie de absolvenţi fiind prima promoţie după acest moment.
De la înfiinţare şi până în prezent, aici au fost formate peste 17.500 de asistente pentru diferite specialităţi - medicină generală, farmacie, igienă radiologie, laborator medico-social, balneofizioterapie.
În prezent, şcoala pregăteşte asistente medicale doar pentru două specialităţi - medicină generală şi farmacie, iar de-a lungul anilor aceasta a suferit modificări ale conceptului de management.
Un număr de 176 de absolvenţi ai Şcolii sanitare postliceale 'Carol Davila' din Bucureşti, la specializarea asistent medical generalist, însoţiţi de profesorii şi îndrumătorii lor, au susţinut, joi, Legământul Asistentului Medical.
Ceremonia de absolvire deschide seria evenimentelor care marchează 20 de ani de activitate ai acestei unităţi de învăţământ, pe parcursul întregului an şcolar 2010-2011.
Îndemnul fondatorului Şcolii sanitare postliceale 'Carol Davila', dr. Mioara Mincu, va rămâne mereu valabil pentru generaţiile de absolvenţi: 'Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un ZÂMBET. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui'.
Cursurile Şcolii sanitare postliceale 'Carol Davila' au fost absolvite, în urmă cu o lună, şi de un număr de 156 de asistenţi medicali de farmacie.
'Anul acesta aşteptăm un număr mai mare de înscrieri decât anul trecut, conform trendului ultimilor patru ani, ca rezultat al eforturilor şcolii noastre de aliniere la standardele europene de educaţie. Şcoala îşi trimite cei mai buni 20 de elevi de anul II la practică în cele mai bune spitale din Europa şi, totodată, suntem vizitaţi de elevi ai celor mai bune şcoli de nursing în cadrul Modulului European de Nursing (ENM). De asemenea, profesorii noştri se specializează în străinătate, iar profesori din şcolile Europei vin să predea la noi. Diplomele sunt recunoscute internaţional şi un număr din ce în ce mai mare de absolvenţi ai noştri decid să se angajeze în spitale şi clinici europene, cei mai mulţi cu mare succes', a declarat prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, preşedinte al Fundaţiei Umaniste 'Dr. Mioara Mincu' şi director general al şcolii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şcoala sanitară postliceală 'Carol Davila' marchează 20 de ani de la înfiinţare Un număr de 176 de absolvenţi ai Şcolii sanitare postliceale 'Carol Davila' din Bucureşti, la specializarea asistent medical generalist, însoţiţi de profesorii şi îndrumătorii lor, vor susţine, joi, Legământul Asistentului Medical. Ceremonia de absolvire deschide seria evenimentelor care marchează 20...
Medicul Adrian Streinu-Cercel împlineşte 60 de ani Medicul Adrian Streinu-Cercel s-a născut la 30 august 1956 în comuna Şipote (Orbeni), judeţul Bacău. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii "Carol Davila" din Bucureşti (1976-1982). Doctor în medicină (1999). Diplomat în Management Medical ACODESS (Rennes, Franţa, 1991). A urmat...
Universitatea "Carol Davila" va sprijini un proiect de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în chirurgie pediatrică Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va sprijini iniţiativa Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în domeniul chirurgiei pediatrice, domeniu medical care nu este încă suficient dezvoltat în România, informează...
Acad.prof. dr. Ioanel Sinescu: Concurenţa la UMF 'Carol Davila', cea mai mare după 1989 Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Protocol de colaborare semnat de Primăria Sectorului 3, UPB, UMF, ASE şi UB Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, cel al Universităţii Politehnica, George Darie, al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Ioanel Sinescu, prorectorul Academiei de Studii Economice, Nicolae Istudor, şi preşedintele Camerei de...