Cele mai citite
 


Osteoporoză: Suplimentele de calciu pot creşte riscul unui atac cardiac
duminică, 1 august 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Osteoporoza
 

Suplimentele de calciu pe care le iau în general persoanele în vârstă pentru a combate osteoporoza şi preveni fracturile ar putea mări riscul de atac cardiac, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal (BMJ), relevă AFP.

Analiza s-a desfăşurat pe 12 000 persoane şi arată că ar trebui regândit locul calciului în tratarea osteoporozei, sunt de părere autorii americani şi neo-zeelandezi ai studiului. Potrivit acestuia, tratamentul cu pastile de calciu ar putea determina creşterea riscului cardiac cu 25-30%.

Analiza nu pune totuşi în evidenţă creşterea semnificativă a mortalităţii, subliniază un editorial al BMJ.

Pastilele de calciu sunt prescrise de obicei pentru reducerea riscului de fracturi osoase la persoanele în vârstă, însă un studiu recent arată că acestea ar putea creşte numărul infarcturilor la femei.

Pentru a afla mai multe lucruri, echipa internaţională condusă de Ian Reid de la Universitatea din Auckland, Noua-Zeelandă, a realizat o meta-analiză (analiza unei serii de studii). Creşterea moderată a riscului cardiac subliniată de autori este independentă de vârstă, sex şi de tipul suplimentului. Chiar dacă este vorba despre o creştere modestă a riscului la fiecare persoană, utilizarea pe scară largă a suplimentelor de calciu s-ar reflecta într-o pondere mai mare a bolii cardiace pe ansamblul populaţiei, avertizează autorii.

O alimentaţie naturală mai bogată în calciu nu se asociază cu un risc crescut de probleme cardio-vasculare.

John Cleland de la Universitatea din Hull, Marea Britanie, arată că suplimentele de calciu sunt oricum puţin eficace pentru reducerea fracturilor osoase. Suplimentele nu scad mortalitatea, spune el, adăugând că cel puţin 20% dintre pacienţii în vârstă mor în anul în care suferă o fractură de şold.

Notare
Comentarii
de bia
ok

de nusica
Ingrozitor,te tratezi de una si dai peste alta.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Un regim bogat în calciu nu reduce riscul de osteoporoză (studiu) Depăşirea cantităţii normale de calciu nu reduce problemele determinate de fragilitatea oaselor la vârsta a treia, arată un studiu publicat în British Medical Journal, citat de site-ul femina.ch.
Tratamentul osteoporozei Are drept obiective refacerea masei osoase deficitare, îmbunătăţirea arhitecturii osului, prevenirea fracturilor prin creşterea rezistenţei osului şi evitarea traumatismelor (a căderilor) şi tratamentul lor ortopedic; ameliorarea durerii.
Osteoporoza – un inamic silențios - Măsurați-vă masa osoasă după vârsta de 45 de ani! Osteoporoza este considerată de Organizația Mondială a Sănătății drept o problemă de sănătate publică. Prevenția și diagnosticarea precoce a osteoporozei devin astfel o prioritate, în contextul în care OMS estimează că 15% dintre femeile cu vârste între 50-59 ani suferă de această afecțiune, iar procentul...
Dr. Cristina Spiroiu: Aproximativ 20% dintre femeile peste 50 ani au osteoporoză; este o boală 'tăcută' Osteoporoza, care este cea mai frecventă boală a metabolismului osos, afectează mai frecvent femeile decât bărbaţii, iar, la un moment dat în viaţă, una din două femei şi unul din opt bărbaţi vor avea o fractură osteoporotică, a declarat pentru AGERPRES Cristina Spiroiu, medic la Spitalul Universitar...
Osteoporoza: o boală silenţioasă şi neglijată Când femeile abordează problema osteoporozei pe internet, o fac mai ales pentru a menţiona efectele secundare ale tratamentelor prescrise. Este concluzia unui studiu prezentat cu ocazia celui de-al 24-lea congres al Societăţii franceze de reumatologie, care are loc în aceste zile la Paris, scrie săptămânalul...