Cele mai citite
 


O belgiancă de 93 de ani a obţinut dreptul la eutanasie, după ce a făcut greva foamei
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bruxelles, 8 aprilie /Agerpres/ - Un belgiancă de 93 de ani, care a făcut greva foamei timp de zece zile în martie pentru a i se permite să fie eutanasiată, a decedat în cele din urmă miercuri, după ce dorinţa i-a fost îndeplinită, transmite AFP.

Amelie Van Esbeen, născută în Flandra în 1916, a murit înconjurată de rude în casa din regiunea Anvers, unde locuia de cinci ani.

Van Esbeen nu întrunea condiţiile prevăzute de legea belgiană din 2002 pentru a autoriza un medic să ajute un pacient să moară, respectiv ca acesta să fie afectat de o „afecţiune incurabilă gravă” şi de „suferinţe constante şi insuportabile”. După un prim refuz, un al doilea medic i-a acceptat cererea de a o ajuta să moară. Actul a fost finalizat miercuri la prânz.

In 2002, Belgia a devenit a doua ţară după Olanda care autorizează eutanasia, aproximativ 2.700 de belgieni fiind până în prezenţi eutanasiaţi. Potrivit legii belgiene, pacientul incurabil trebuie să fie major şi conştient.

Dezbaterea privind extinderea practicii la minori, persoane iresponsabile şi cele care nu se află în fază terminală a fost reaprinsă de cazul Van Esbeen şi de o anchetă conform căreia 76 de minori au fost eutanasiaţi în ultimii doi ani în Belgia.AGERPRES/(Şerban Rusu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Tatăl unei eleve decedată la Spitalul Judeţean, în greva foamei în faţa unităţii medicale Tatăl elevei Florentina Diana Radu, o elevă premiantă din Buzău care a murit în urmă cu o lună din cauza unui anevrism cerebral, protestează la Spitalul Judeţean Buzău.
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Iaşi: Un deţinut a ajuns la spital după ce a intrat în greva foamei Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după opt zile de când a intrat în refuz de hrană.
Opozantul cubanez Guillermo Farinas îşi încheie greva foamei Disidentul cubanez Guillermo Farinas şi-a încetat vineri greva foamei, începută în urmă cu o săptămâna, pentru a evita ca foşti deţinuţi politici să se alăture acţiunii sale, a declarat el pentru France Presse.