Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii scoate la concurs 4.000 de locuri şi posturi pentru rezidenţiat
duminică, 1 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) va scoate la concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe care îl va organiza pe 21 noiembrie 4.000 de locuri şi posturi, mai multe pentru specialităţile medicale decât pentru medicina de familie, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă MS.
În toamna lui 2010, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe 3.527 locuri şi 473 posturi.
'Anul acesta vom pune accent pe pregătirea medicilor specialişti. Avem nevoie de mai mulţi specialişti în spitalele din ţară şi din această cauză am luat două măsuri importante: am redus cu un an durata de rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi am eliminat rezidenţiatul cu durata de 7 ani, pe de altă parte am dublat numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs pentru specialităţile medicale, altele decât cele de medicină de familie.', a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Din cele 4.000 de locuri şi posturi scoase la concurs, 3.263 de locuri şi posturi sunt destinate viitorilor specialişti, fără specialitatea medicină de familie, faţă de numai 1.767 de locuri şi posturi scoase la concursul organizat anul trecut.

Metodologia de desfăşurare a concursului va fi publicată săptămâna viitoare.
Raportat la anul trecut, nu vor exista modificări în ceea ce priveşte tematica, bibliografia sau locul de desfăşurare a concursului, se precizează în comunicatul citat.
Date suplimentare pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sănătăţii, pe adresa www.ms.ro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Examenul de rezidenţiat se va susţine pe 21 noiembrie Ministerul Sănătăţii a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în rezidenţiat care va fi organizat pe 21 noiembrie.
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...
Ministerul Sănătăţii: Concursul de intrare în rezidenţiat, pe 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii a decis ca rezidenţiatul să se desfăşoare anul acesta pe 23 noiembrie, cu o săptămână mai târziu decât data programată iniţial, având în vedere faptul că pe 16 noiembrie sunt organizate alegeri prezidenţiale.
MS despre rezidenţiat: Repartiţia candidaţilor se face cu respectarea OUG privind organizarea concursului Candidaţii care au obţinut punctajul minim de promovare la rezidenţiatul organizat în Bucureşti vor fi repartizaţi prin organizarea unui nou concurs, potrivit legislaţiei în vigoare, a informat joi Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat remis AGERPRES.