Cele mai citite
 


Ministrul iordanian al Sănătăţii apreciază sistemul de urgenţă din România
duminică, 1 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat că este un cunoscător al sistemelor sanitare din Europa şi că România deţine unul dintre cele mai evoluate sisteme de urgenţă din lume.
'Sunt foarte interesat să văd sistemul de urgenţă şi să văd cum e coordonat. Ştiu foarte mult ce se întâmplă în lume din punctul meu de vedere, ce văd aici este unul dintre cele mai evoluate sisteme de urgenţă care există în lume', a subliniat dr. Nayef Al-Fayez, în cadrul unei întrevederi avute, vineri, la Târgu Mureş, cu conducerea Consiliului Judeţean Mureş.

Ministrul iordanian al Sănătăţii a arătat că în prezent există medici trimişi să se pregătească în România, că până în prezent aici au fost deja două grupe şi că o a treia grupă va sosi în luna august.
Acesta a spus că unul dintre aspectele care îl interesează şi care s-a ridicat în timpul întrevederii de joi de la Bucureşti cu primul ministru, este crearea unei relaţii strânse între Protecţia Civilă iordaniană şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din România.

'Deja de la întoarcerea în ţară voi începe implementarea anumitor lucruri, de exemplu, ieri (joi - n.r.) am văzut Centrul Operaţional de la Ministerul Sănătăţii şi modul în care se monitorizează situaţiile de urgenţă chiar la nivel de ţară. În al doilea rând am văzut cum se lucrează în România între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Sănătăţii. Asta vreau să implementez şi să întăresc relaţia între partea Protecţiei Civile şi Ministerul Sănătăţii din Iordania', a subliniat ministrul iordanian.
Dr. Nayef Al-Fayez a mai văzut inclusiv tipuri de maşini care doreşte să le implementeze în Iordania - maşini de intervenţie la calamităţi văzute la Bucureşti, la ISU şi la SMURD.

Directorul Direcţiei de Sănătate din Iordania, dr. Ahmed Saleh, a precizat în cursul întrevederii că există foarte multe similitudini între cele două sisteme, însă este impresionant cum România a reuşit să coreleze cele două componente ale sistemului, MAI şi MS.
Subsecretarul de stat dr. Raed Arafat, prezent la întâlnire, a declarat că ministrul iordanian a dat dispoziţie, chiar în faţa sa, că la întoarcerea în ţară va începe implementarea sistemului de urgenţă după modelul românesc.
Dr. Arafat a susţinut că dr. Nayef Al-Fayez nu a văzut doar SMURD-ul, ci a văzut în general, ca şi concepţie, sistemul de urgenţe - SMURD, partea unităţilor de primiri urgenţe şi organizarea sistemului 112.

În cadrul întrevederii, dr. Nayef Al-Fayez a subliniat că este mândru de faptul că dr. Raed Arafat este şi fiul Iordaniei şi al României 'pentru că a fost factorul ca vizita aceasta să se întâmple'.
Ministrul iordanian a adăugat că a mai fost în România în urmă cu cinci ani, când era deputat, şi a observat civilizaţia de aici şi evoluţia României şi că a constat că 'poporul român este mult mai generos decât alte popoare'.
'Sunt mulţi medici iordanieni care au terminat (studiile - n.r.) în România şi s-au căsătorit aici, dar există şi multe românce căsătorite în Iordania, care acum sunt iordaniene. Şi asta creşte relaţiile cu România. (...) Suntem mândri de această relaţie umană şi medicală. Din punct de vedre politic, preşedintele României a vizitat Iordania şi regele Iordaniei a fost aici. În lunile care vin va veni şi primul ministru iordanian în România. Toate aceste vizite sunt menite să dezvolte relaţia dintre cele două ţări', a conchis ministrul Sănătăţii din Iordania.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bihor, întotdeauna în avangardă Sistemul de urgenţă de Bihor este cunoscut că a fost întotdeauna în avangardă, fiind primul judeţ care a preluat modelul SMURD, după Târgu Mureş, a declarat vineri, la Oradea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Vasile Cepoi: MS lucrează la un program de completare a programului de urgenţă în secţiile din spitale În spitalele din România nu întotdeauna există toate resursele necesare pentru finalizarea unui caz de politraumă, iar din acest motiv Ministerul Sănătăţii lucrează la un program de completare a programului de urgenţă în secţiile din spitale, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş, ministrul Vasile Cepoi...
Victor Ponta: Programul UPU-SMURD de la Târgu Mureş trebuie continuat Programul de înfiinţare a UPU-SMURD de la Târgu Mureş trebuie continuat, trebuie să avem astfel de centre şi în alte oraşe ale ţării, cel puţin la nivel regional, a declarat premierul Victor Ponta, sâmbătă, la Târgu Mureş, la inaugurarea celei mai moderne Unităţi de Primiri Urgenţe.