Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii din Iordania doreşte reducerea taxelor universitare din România pentru studenţii medicinişti din ţara sa
duminică, 1 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, în timpul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, că speră ca numărul studenţilor medicinişti iordanieni din România să crească dacă vor fi practicate ''taxe atractive''.
Subsecretarul de stat în MS, dr. Raed Arafat, a explicat, în cadrul întrevederii, că există intenţia ''de a se lucra puţin la taxa de studii pentru a fi din nou atractivă pentru studenţii iordanieni'', acest aspect fiind discutat de ministrul iordanian cu primul-ministru Emil Boc, cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, cu rectorul Universităţii din Bucureşti, discuţii pe acest subiect urmând să aibă loc şi cu conducerile Universităţilor de Medicină şi Farmacie din Cluj şi Târgu Mureş.

Potrivit ministrului iordanian, medicina de urgenţă din România este una dintre cele mai evoluate din lume, însă acum studenţii din ţara sa studiază în Ucraina, unde plătesc 200 de euro pe lună, în timp ce în România taxa este de 380 de euro pe lună. În plus, ministrul a adus în discuţie şi cazarea, unde se doreşte găsirea de ''soluţii mai accesibile pentru studenţi''.

''Sub 10 studenţi iordanieni studiază în România, cândva erau 400-500 de studenţi la medicină. Studenţii iordanieni mai studiază în Anglia, Germania, Italia, Rusia, Ucraina şi Bulgaria. Cei mai mulţi studiază în Ucraina şi asta datorită faptului că este financiar accesibil. Şi încercăm să găsim o soluţie pentru a se întoarce studenţii iordanieni şi în România. Motivul principal pentru care aleg Ucraina este cel financiar pentru că taxa este mai mică'', a subliniat dr. Nayef Al-Fayez.
Ministrul dr. Nayef Al-Fayez a fost însoţit de dr. Ahmad Saleh, directorul Direcţiei de Sănătate a Iordaniei şi de dr. Basam Omer, preşedintele Asociaţiei Absolvenţilor Iordanieni de Medicină România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii medicinişti vor rezidenţiat descentralizat şi subiecte unice Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicină, ocazie cu care tinerii medici au solicitat desfăşurarea descentralizată a concursului de rezidenţiat în cele şase centre universitare, dar şi subiecte unice.
Dr. Raed Arafat susţine că se va renunţa la selecţia rezidenţilor pe baza mediei de absolvire Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat duminică, la Târgu Mureş, că se va renunţa la selecţia rezidenţilor pe baza mediei de absolvire, însă se va gândi un alt mecanism în acest sens.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Maramureş:Autorităţile judeţene îşi propun să atragă studenţi medicinişti din Ucraina care să rămână să profeseze în România Autorităţile maramureşene vor dona regiunii Ivano Frankisvk din Ucraina echipamente medicale pentru dotarea unor unităţi medicale şi îşi propun să atragă studenţi ucrainieni la medicină să îşi finalizeze studiile şi să rămână în România, pentru a suplini deficitul de cadre din domeniu.
Studenţii protestează împotriva separării facultăţilor din UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au început de luni şi vor continua până pe 14 martie o serie de proteste faţă de tendinţa de separare a facultăţilor universităţii şi mai ales împotriva implicării politicului în problemele învăţământului superior...
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...