Cele mai citite
 


Brăila: Preşedintele Consiliului Judeţean vrea să dea în judecată Ministerul Sănătăţii
duminică, 1 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, în plenul şedinţei de CJ, că vrea să dea în judecată Ministerul Sănătăţii, pentru nerespectarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului care se referă la transferarea managementului spitalelor către autorităţile publice locale.
'În OUG 48 se spune că vor fi acoperite cheltuielile scadente la 31 martie, dar la Spitalul Judeţean sunt cheltuieli pentru medicamente, care sunt deja în stocuri, şi alte tipuri de cheltuieli, care devin scadente după 31 martie. În mod vădit şi premeditat, Ministerul Sănătăţii a aruncat în curtea noastră atât scadenţele acestea, cât şi partea de salarizare neachitată, în total 54 de miliarde de lei, datorii pe care aveau obligaţia să le plătească. Au făcut-o cu bună ştiinţă, pentru că ei ştiau cel mai bine structura cheltuielilor de acolo', a declarat Stancu.
Preşedintele CJ Brăila a precizat că a luat deja legătura cu o casă de avocatură din Bucureşti, pe care vrea să o angajeze în acest proces cu Ministerului Sănătăţii şi pe care speră să îl câştige, 'mai ales că aici e vorba despre respectarea întocmai a legii'.
Reacţia preşedintelui CJ vine după ce, în cadrul şedinţei extraordinare de CJ, care a avut pe ordinea de zi proiectul privind preluarea spitalelor, Gheorghe Bunea Stancu a formulat obiecţia că nu este de acord cu preluarea datoriilor efectuate până la 31 martie, ci doar a celor existente de la 1 aprilie şi până în prezent.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, care a fost preluat de CJ cu o schemă de 1.641 de angajaţi, din care 148 de medici, 805 asistente şi 414 infirmiere, înregistra la începutul lunii iulie datorii în valoare de 5.314.000 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Control de amploare dispus de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un control de amploare a fost dispus de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, o echipă de la Bucureşti fiind prezentă toată această săptămâna în unitatea spitalicească brăileană, după cum a confirmat miercuri, pentru AGERPRES, managerul Spitalului, Mihail Iugulescu.
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Brăila: Mai mult de jumătate din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt neigienizate Mai mult de jumătate din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt neigienizate, potrivit concluziei trase de Direcţia de Sănătate Publică Brăila în urma unui control de patru zile făcut la spital la recomandarea Ministerului Sănătăţii.
Brăila: Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au protestat în curtea unităţii Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, membri ai Sindicatului Sanitas, au protestat luni, timp de două ore, în curtea unităţii, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat contractele individuale de muncă.
Brăila: Doi pacienţi au beneficiat anul trecut de bani de la Ministerul Sănătăţii pentru tratamente în străinătate Doi pacienţi din Brăila au beneficiat anul trecut de bani de la Ministerul Sănătăţii pentru tratamente în străinătate, a declarat pentru AGERPRES şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.