Cele mai citite
 


Alba: Un singur brancardier, la Spitalul Municipal Aiud
duminică, 1 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un singur brancardier lucrează la Spitalul Municipal Aiud, ceea ce înseamnă că, în situaţia în care trebuie să transporte un bolnav pe o targă, acesta are nevoie şi de sprijinul unui alt angajat sau chiar al unui alt pacient.
Reprezentantul primarului în noul Consiliu de Administraţie (CA) al spitalului, Romul Popa, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că un singur angajat din cei 334 care lucrează la Spitalul din municipiul Aiud are atribuţii de brancardier.
'Ne-am propus clarificarea situaţiei personalului, sens în care am solicitat o organigramă detaliată, cuprinzând numele angajaţilor, funcţia pe care o ocupă şi principalele responsabilităţi, întrucât dorim să înţelegem de ce, în acest moment, există şase liftieri, de exemplu, şi un singur brancardier', a afirmat Romul Popa.
Spitalul Municipal Aiud funcţionează, în prezent, cu 225 de paturi, de la 260 câte au fost până în urmă cu câteva săptămâni, şi 334 de salariaţi, din care 37 de medici.
La momentul preluării spitalului de către Primăria Aiud, unitatea avea o datorie de peste 2,4 milioane de lei, reprezentând bunuri şi servicii neplătite, cheltuieli de personal neachitate şi aparatură medicală primită de la Ministerul Sănătăţii, după cum susţinea primarul Horaţiu Josan.
În această săptămână a fost ales şi consiliul de administraţie, format din câte doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Consiliului Local şi un reprezentant al primarului, acesta din urmă fiind ales şi preşedinte al CA.
În perioada următoare, CA va organiza concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a postului de manager, a precizat preşedintele CA, Romul Popa.
Cu peste 26.500 de cetăţeni, Aiudul este al treilea oraş din judeţul Alba, ca număr de locuitori, după municipiul reşedinţă de judeţ, Alba Iulia, şi Sebeş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Zece lei, coplata la patru dintre spitale, cinci lei, la restul unităţilor Valoarea coplăţii la patru dintre spitalele din Alba a fost stabilită la 10 lei, cuantumul maxim, iar la alte cinci, inclusiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, aceasta este de 5 lei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Cristina...
Alba: O singură propunere a MS privind comasările, susţinută de autorităţile judeţene Propunerea referitoare la comasarea Spitalului de Boli Cronice Cîmpeni cu Spitalul Orăşenesc Cîmpeni este singura dintre cele avansate de Ministerul Sănătăţii privind reorganizarea unităţilor spitaliceşti din Alba agreată de o comisie special constituită la nivelul judeţului, a declarat luni într-o conferinţă...
Alba: Fonduri pentru achiziţionarea unui computer tomograf pentru Spitalul Municipal Sebeş Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, şi primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, au semnat miercuri un contract prin care se alocă peste 1,2 milioane de lei prin transfer de la Ministerul Sănătăţii către Municipiul Sebeş în vederea achiziţionării unui computer...
Alba: Spitalul din Aiud în care erau şoareci în saloane are un angajat specializat pe deratizare Deratizarea în Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud nu a fost făcută în cel mai eficient mod, cu toate că unitatea are un angajat specializat în acest domeniu şi dispune de stocuri de materiale pentru efectuarea unei asemeni operaţiuni, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei...
Alba: Preşedintele PDL Aiud, manager al spitalului TBC Alba Iulia, 27 ian /Agerpres/ - Preşedintele filialei Partidului Democrat Liberal (PDL) Aiud, Vasile Vultur a devenit manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, el fiind, de altfel, singurul candidat pentru această funcţie.
Alba: Conducerile unor spitale, sancţionate cu avertisment sau cu amendă Conducerile mai multor spitale din Alba au fost sancţionate cu amenzi sau cu avertisment după ce inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au constatat mai multe neconformităţi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul executiv Horea Timiş.