Cele mai citite
 


Vaslui: Peste o sută de bolnavi de hepatită aşteaptă aprobarea de la CNAS pentru tratament gratuit
duminică, 1 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de persoane din judeţul Vaslui, bolnave de hepatită, aşteaptă de mai bine de un an să le fie aprobate dosarele de o comisie de specialitate de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), astfel încât să poată fi introduse în programul naţional pentru hepatită şi să primească în mod gratuit tratament.
Costul mediu pe bolnav tratat pentru hepatita C, B şi B+D se ridică lunar la aproximativ 6.000 de lei pe pacient, iar bolnavii nu au posibilitatea să achite aceste sume.
'La această dată pe lista de aşteptare se află un număr de 101 dosare pentru tratamentul hepatitei de diferite tipuri, iar de la începutul anului au fost aprobate în medie 10 dosare de către comisia constituită la nivelul CNAS. Ştim că oamenii sunt disperaţi, dar nu e vina noastră. Noi doar trimitem la Bucureşti documentele necesare', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Mihaela Chitariu, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui.
Medicii de familie din judeţul Vaslui, spun că întârzierea administrării unui tratament adecvat în cazul pacienţilor bolnavi de hepatită poate duce la complicaţii grave.
'Hepatitele de tip B şi C au un potenţial mare de cronicizare. La cea de tip B de exemplu şi cea de tip E este de până la 70 % şi duce la ciroză. Cea de tip B duce la cancer hepatic chiar dacă nu a ajuns la ciroză. Există şi forme fulminante care duc la moartea pacientului sau organismul rămâne cu sechele. Tratamentul este foarte important', a declarat medicul de familie Monica Elisei.
În judeţul Vaslui, sunt 116 persoane diagnosticate cu hepatită cronică şi primesc tratament gratuit şi compensat, altele 100 de persoane fiind pe lista de aşteptare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
APAH-RO: Primul pacient cu hepatită C care şi-a câştigat în instanţă dreptul la tratamentul fără interferon Un pacient cu hepatită C, care nu putea beneficia gratuit de tratamentul fără interferon conform protocolului în vigoare, va primi acest tratament rambursat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.
Roxana Radu (CNAS): În septembrie ar putea începe negocierile pentru un nou tratament folosit în ciroza decompensată În luna septembrie ar putea începe negocierile cu o companie farmaceutică pentru medicamentul de nouă generaţie Harvoni, folosit în tratarea pacienţilor cu forme grave de hepatită, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, dr. Roxana Radu de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Hepatita C, o problemă de sănătate publică Ziua Mondială a Hepatitei a fost marcată, marţi, prin lansarea la Bucureşti a studiului 'Hepatita C, prevalenţă şi probleme la nivel regional'.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Avocatul Poporului susţine urgentarea procedurilor de introducere a noilor tratamente privind hepatită C Avocatul Poporului a emis o Recomandare către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) prin care cere urgentarea procedurilor de încheiere a contractului între unul din deţinătorii autorizaţiei de punere pe piaţă a noului produs privind tratarea hepatitei C şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate...
Tratarea hepatitei C, o prioritate pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților din România Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, sub egida Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților, în parteneriat cu Ministerul Sănătății şi Casa Națională de Asigurări de Sănătate a organizat miercuri, 10 octombrie, o dezbatere referitoare la Hepatita C, la care au participat...