Cele mai citite
 


Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe
duminică, 1 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.
Respingerea proiectului de hotărâre cu privire la trecerea SJU Vaslui în subordinea autorităţilor judeţene a fost votată de 22 de consilieri în timp de şase au votat împotrivă.
Vicepreşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu a propus plenului şedinţei ca preluarea să fie amânată până la şedinţa din luna august, lună în care, potrivit ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, datoriile unităţii sanitare înregistrate până la data de 31 martie vor fi achitate.
Preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat, pentru AGERPRES, că s-a luat această decizie din cauză că Ministerul Sănătăţii nu a achitat, până la această dată, datoriile de peste opt milioane de lei pe care cea mai mare unitate sanitară cu paturi din judeţ le are în prezent.
'Eu am spus încă de acum două luni că nu sunt de acord cu preluarea acestui spital decât dacă sunt plătite la zi datoriile. În caz contrar, eu nu semnez niciun protocol. Consilierii PSD, PNL şi PRM au fost de acord ca noi să nu preluăm spitalul, în timp ce consilierii PDL au votat împotriva acestui lucru. Avem şi aşa destule de plătit la judeţ, nu ne mai trebuie o povară în plus. Aşteptăm luna august să vedem dacă Ministerul Sănătăţii se ţine de cuvânt şi achită datoriile pentru că domnul Attila Cseke aşa ne-a asigurat', a subliniat Vasile Mihalachi.
În cadrul şedinţei CJ Vaslui de vineri a existat şi o a doua propunere a vicepreşedintelui Corneliu Bichineţ care a cerut ca protocolul de preluare a SJU de către CJ Vaslui să nu fie semnat nici dacă sunt plătite datoriile, această propunere primind însă un singur vot favorabil, el aparţinând chiar lui Corneliu Bichineţ
Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este singura unitate sanitară din cele şapte existente în judeţ care nu a fost preluată până la această dată de autorităţile judeţene.
SJU ar trebui să treacă din subordinea Ministerului Sănătăţii la Consiliul Judeţean Vaslui, dar reprezentanţii acestei instituţii refuză să semneze protocolul de preluare a spitalului din cauza datoriilor de peste opt milioane de lei pe care le are unitatea.
Cinci consilii locale din judeţul Vaslui au semnat protocolul de preluare a şase unităţi sanitare, chiar dacă patru dintre acestea au datorii de peste patru milioane de lei.
În timpul unei vizite efectuate pe 20 iulie în judeţul Vaslui, ministrul Attila Cseke a dat asigurări că datoriile spitalelor înregistrate până la 31 martie vor fi plătite în cursul lunii august.
'În luna august, vom avea o rectificare bugetară, iar datoriile unităţilor sanitare vor fi plătite. Vorbim aici de datoriile înregistrate de spitale până la 31 martie 2010', a afirmat atunci Attila Cseke.
Acesta a mai spus că datoriile înregistrate de spitale după data de 31 martie vor fi achitate prin Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate în baza contractelor pe care acestea le au cu fiecare spital în parte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.
Vaslui: Consiliul Judeţean a amânat preluarea spitalului de urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, votul pentru aprobarea proiectului de hotărâre cu privire la trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în subordinea autorităţilor judeţene.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a dat asigurări că datoriile spitalelor vor fi plătite Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a dat asigurări marţi, la Vaslui, că datoriile spitalelor înregistrate până la data de 31 martie a.c. vor fi plătite în cursul lunii august.
Vaslui: Activitatea spitalului de urgenţe este blocată după ce unitatea a rămas fără conducere Subprefectul judeţului Vaslui, Ciprian Iftimoaiei, a anunţat luni că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este blocată din cauză că instituţia a rămas fără manager şi director medical, mandatele celor doi fiind expirate.
Vaslui: Spitalul de Urgenţe a rămas fără manager şi director medical Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Vaslui: Consiliul Judeţean refuză preluarea Spitalului de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui ar trebui să treacă începând cu data de 1 iulie de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Judeţean (CJ), numai că reprezentanţii acestei instituţii nu sunt de acord cu preluarea unităţii sanitare.