Cele mai citite
 


28 ani de Experiență in folosirea Tehnici Radiante®
duminică, 1 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Tehnica Radianta, Experiente Radiante
 

Pe 22 August 1982, Dumitru LAZIA, absolvea Cursul de Gradul 1 Reiki in orașul Minneapolis din Statele Unite ale Americii. Prezentăm experiența a 28 de ani de folosire a Tehnicii Radiante®  - Real Reiki® în România. După absolvirea, Cursurilor de Tehnică Radiantă® - Real Reiki® Gradul 3B Instructor pentru Gradul 1 (Bucuresti Iunie 1993) si pentru Gradul 2 (Belin Noiembrie 1995) este Autorizat și Cerrtificat să predea si să efectueze cele 4 Ințieri ale Programul Oficial de Tehnică Radiantă® Gradele 1 și 2 de către Radiance Seminar Inc.. Înființăm frma noastră R-OM-SERV SRL, prin care am organizat pină în prezent circa 275 Cursuri pentru Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki® Gradele 1 și 2, la care au participat peste 7700 cursanți.

Cum am aflat de REIKI, Cursurile si Experienţele din SUA Minneapolis 1982:

În 1982 eram la un curs de specializare în calculatoare în oraşul Minneapolis, statul Minnesota din SUA, iar în una din duminicile acelei veri am văzut un anunț despre o expoziție și o serie de conferințe dedicate supraviețuirii în mileniul 3. La acea data nu aveam cunoștințe medicale și nici nu mă interesa domeniul medical, dar oboseala și suprasolicitarea activității profesionale m-au determinat să caut metode pentru a diminua sau înlătura efectele negative ale acestora asupra persoanei mele. Cea mai provocatoare conferința pentru mine a fost cea prezentată de doamna Nancy Lhasa JONSON, acum Joy STEVENS, deoarece Tehnica REIKI îmi părea prea simpla pentru a fi adevărată (pentru mine ca inginer în telecomunicații): 

 • putea fi învățata de oricine şi într-un timp foarte scurt

 • nu aveai nevoie de cunoștințe sau de calități speciale

 • după curs puteai să te ajuți pe tine și pe cei dragi în siguranța atât local cât și la distanța

Miracolele au început să apară încă din prima zi de curs REIKI Gradul 1:

 • Era vineri după amiaza, eram obosit la venire, dar după prima inițiere REIKI, oboseala a trecut și am plecat acasă ca lunea dimineața, odihnit și cu disponibilitate de efort

 • La aplicarea mâinilor peste îmbrăcăminte am simțit în mâini și în zona corpului o ciudată  dar plăcută senzație de căldură, cu toate că mâna era rece.

 • A doua zi am cumpărat un termometru electronic și măsurând temperatura mâini şi a pielii corpului de sub îmbrăcăminte, am constata că de fapt nu a avut loc nici o încălzire a lor. Acesta a fost prima evaluare obiectivă a efectelor tehnicii. Din acel moment pe lingă cursul de calculatoare, după amiaza am mers în biblioteca Universității pentru a afla mai multe despre corpul uman, despre energia vitala și despre modul în care stresul consuma energia vitala.

 • In câteva săptămâni starea de oboseala cronica a dispărut, nevoia de somn a scăzut de la 8-10 ore la 5-6 ore pe noapte , iar disponibilitatea de efort intelectual a crescut.

După cursul de REIKI Gradul 2 am observat Efectele primelor Directări la cei ajutați și la mine:

 • sunt al fel de eficiente indiferent de distanță:

 • Local in Minneapolis,

 • Între Minneapolis și Los Angeles

 • Între Minneapolis și București

 • La mine după mai multe Directări făcute din Minneapolis la București pentru soția mea și cei 2 copii, am constata dispariția sentimentului de distantă în spațiu și a timpului de când nu ii mai văzusem.

 

Experienţa din Spital, de la Terapie Intensiva, a colegului meu Costin operat de hipofiza:

 • Imediat după prima intervenție chirurgicală, am fost invitat de către chirurg să merg la patul lui. Încă era sub anestezie generala, dar fiind conectat la monitorul de semnale vitale, am vrut sa verific pe monitor efectele atingerii REIKI:

 • Inițial Pulsul era 115 bătăi pe minut, iar semnalul EKG era cam la 1 pe 3 din amplitudinea normala

 • Am aplicat mâinile în poziția Cap 4, și numai după circa 5 minute spre uimirea mea pulsul a ajuns la 65 bătăi pe minut, iar amplitudinea semnalelor EKG au ajuns la valoarea normala.

 • După alte câteva minute colegul meu s-a trezit, am stat de vorba iar pusul si semnalele EKG au rămas la valorile normale.

 • Recuperarea a fost rapida și excelenta, deoarece Costin este în viata și în prezent.  Acest lucru m-a convins definitiv de simplitatea, eficienta și siguranța folosirii REIKI chiar și în situațiile cele mai critice din punct de vedere medical:

 • Operația colegului mei fusese suspendata din cauza unei sângerări masive, era epuizat și instabil

 • Eu nu aveam nici un fel de cunoștințe medicale, deci nu putea intervenii specific pentru a corecta sau stabiliza parametrii vitali, deoarece nu cunoșteam nici măcar valorile normale ale acestora.

 

La începutul lunii octombrie am avut fericita ocazie să mă întâlnesc cu Dr. Barbara Ray în cadrul Simpozionului de Autentic REIKI®  din Minneapolis și să fac propunerea către Asociația American Internațională de REIKI( acum Asociația Internațională de Tehnică Radiantă® ) de folosire a REIKI în Managementul Activ al Stresului și trecerea la cercetarea științifică a efectelor și beneficiilor folosirii REIKI.

 

Practica REIKI din România in  perioada 1983-1989. 
La întoarcerea în România, am aflat că Meditația Transcendentală a fost interzisa, Institutul de Cercetări în Psihologie a fost desființat, iar medicii, psihologii și personalitățile implicate oficial în studiul ei au fost destituiți, anchetați și închiși. În acest context nimeni nu mai dorea sa discute cu mine despre REIKI. Eu a fost mutat disciplinar cu serviciul la Videle Triaj, argumentând aceasta decizie prin faptul că am fost trimis în SUA sa mă pregătesc în domeniul calculatoarelor și nu sa învăț toate prostiile despre stres. Cu toate acestea eu am continuat activitățile de prezentare, lucru, observare și cercetare a tehnicii REIKI: 

 • Am colaborat cu cei mai importanți medici acupunctori, homeopați şi specialiști din domeniul resurselor umane, iar pe baza acestei colaborări am prezentat REIKI la :

 • Conferința Naționala de Acupunctura

 • Conferința Naționala de Homeopatie

 • Centrul de Perfecționare în Telecomunicații si Transporturi

 • Hotelul Intercontinental din București

 • Am ajutat peste 1500 de bolnavi și va prezint câteva din rezultatele obținute în sinergie cu evaluările clinice, tratamentele, intervențiile și procedurile medicale:

 • Remisiune Completa discopatie cervicala

 • Remisiune Astm Bronșitic la copii și adulți

 • Remisiune completa Leucemie

 • Remisiune Completa sau ameliorare a diferitelor forme Cancer

 • Remisiune Completa Paralizie

 • Remisiune Completa Spondiloză Anchilozată cu 2 vertebre lombare sudate

Cu aceste ocazii am observat mari diferențe în calitatea și durata recuperării afecțiunilor:

 • Au fost persoane ajutate prin REIKI, în doar câteva sesiuni, au reușit sa își remită uneori afecțiuni foarte grave (cancer sau leucemie). Aceste persoane au înțeles adevărata cauză a îmbolnăvirii lor și au decis ca ( pe lingă ajutorul meu oferit folosind sesiunile REIKI) să își optimizeze stilul de viață și atitudinea faţă de evenimente.

 • Alte persoane au fost ajutate cu 15-30 sesiuni REIKI, dar remisiunea a fost incompleta și doar temporara cu toate ca afecțiunile erau minore sau într-o fază incipientă. Aceste persoane au aşteptat de la sesiunile radiante un miracol, dar au continuat să ducă aceiaşi viaţă stresantă cu supărări şi îngrijorări zilnice.

 

 Pe baza acestor observații am pregătit

Strategia de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă(R) având la bază folosirea zilnică a celor 4 R:

1.Sesiunile și Directările Radiante

2.Asumarea Răspunderii personale pentru optimizarea stilului de viață și a atitudinii față de evenimente

3.Rețeaua de suport

4.Resurse naturale de calitate şi cât mai diversificate

Această strategie a stat la baza viitoarelor noastre cursuri.

1992  Aurica LAZIA urmează Cursurile Tehnica Radiantă® Gradul 1 și Gradul 2 în București cu instructorul Canadian Brian WORK:

 

Cursurile de Tehnică Radiantă® Gradul 3B în urma cărora LAZIA Dumitru este Autorizat și Cerrtificat să predea si să efectueze Ințierile Programul Oficial de Tehnică Radiantă® Gradul 1 și 2 de către Radiance Seminars, Inc., inclusiv activitatea de predare, promovare și experimentare din perioada 1993-2010:

În luna Iunie 1993, visul meu de a devenii Instructor TRT(R) devine realitate. Doamna Marvelle LIGHFIELD îmi anunța decizia Doamnei Dr. Barbara RAY de a fi admis la Cursul TRT(RM) Gradul 3B pentru Instructor în Programul Oficial TRT(R) Gradul 1 alături de alți 5 colegi din România și ca acest curs va avea loc în București. În a doua decada a lunii Iunie 1993 Doamna Dr. RAY, împreuna cu Doamna Marvelle care a sosit în București, ne inițiază la Gradul TRT(R) 3B partea 1 și ne predă modul de a pregătii viitorii radianți la Gradul 1 în a 2-a decada a lunii Iunie 1993. Cursul a fost extraordinar, deoarece el stă și acum ca referință pentru cursurile noastre, iar la recentul curs de Formatori (Educatori pentru adulți) structura și modul de prezentare a cursului nostru a fost apreciata ca fiind excelenta. În urma acestui curs este Autorizat și Cerrtificat să predea si să efectueze cele 4 Ințieri ale Programul Oficial de Tehnică Radiantă® Gradul 1 de către Radiance Seminars, Inc.

În luna Noiembrie 1995 Dumitru LAZIA urmează la Berlin Cursul de Tehnică Radiantă® Gradul 3B Instructor TRT® Gradul 2, cu Dr. Barbara RAY  și Marvelle LIGHTFIELDS fiind Autorizat și Cerrtificat să predea si să efectueze Ințierea Programului Oficial de Tehnică Radiantă® Gradul 2 de către Radiance Seminars, Inc.

 

 

 

Imediat după curs am trecut la Organizarea, Promovarea și Susținerea oficiala a Cursurilor:

 • După absolvirea Cursului TRT(R) Gradul 3B am înființat firma noastră R-OM-SERV SRL, prima firma privata din România având ca obiect de activitatea organizarea de Cursuri pentru Managementul Activ al Stresului

  . Din 1993 până în prezent am organizat peste 270 de cursuri la care au participat în total circa 8.000 adulți și 1.200 Copii, din care

  • 1.000 lucrează în domeniul serviciilor de sănătate

  • 30 au absolvit cursurile avansate TRT®  Gradele 3A, 3B, 4 și 5

 • Am realizat Situl firmei noastre 

  www.vitalitate.com  unde am postat circa 80 de materiale, prezentate de noi în cadrul Claselor Expandate dedicate Cursanților și colaboratorilor noștri. În prezent majoritatea noilor cursanți se înscriu la cursurile noastre în urma consultării materialelor publicate pe situl  nostru.

 • LAZIA Dumitru este membru fondator al Asociației Naționale de Terapii Complementare din România ANATECOR, și la înființare, in calitate de vicepreședinte a obținut avizul Ministerului Sănătății pentru înființarea ANATECOR. În anul 2007 a fost promulgată în România

  legea Terapiilor Complementare, care are în anexă cu Domeniile de Practici Oficiale Tehnica Radianta(R), pe lângă REIKI si alte Tehnici Bioenergetice.

 • Am optimizat continuu cursul nostru de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă(R) având la bază Manualul de Referință al TRT(R) și instructajul primit la cele 2 Cursuri TRT(R) 3B, completate cu metode practice de obiectivare a efectelor Radianței Interioare în corpul uman și de verificare a calității Sesiunilor și Directărilor Radiante:

 • Am definit protocoale specifice:

Am constata cu bucurie faptul că rezultate obținute de cursanții noștri (pe care le aflam la Clasele Expandate sau prin email) depășesc de cele mai multe ori chiar şi experiențele sau așteptările noastre, deoarece în cadrul cursurilor punem un accent deosebit pe practica folosirii TRT(R) în Prevenirea si Remisiunea (în sinergie cu consultul, evaluările și tratamentele medicale) a afecțiunilor generate de stres.

Iată câteva exemple din experiențele de auto-vindecare, folosind Tehnica Radiantă® ale cursanților noștri:

1997  Aurica LAZIA urmează în București cu Instructorul Yesny CARIGNTON Cursul de Tehnică Radiantă® Gradul 3A:

 

 

1998 La Berlin în Germania

 

 

 

 

 

Aurica LAZIA urmează Cursul de Tehnică Radiantă® Gradul 4:

 

 

 

 

 

Dumitru LAZIA urmează Cursurile de Tehnică Radiantă® Gradele 4 și 5:

 

 

 

 

 

 

2009 Am continuat Cursurile Avansate de Tehnică Radiantă® în St. Petersburg, Florida SUA, prin Radiance Seminars, Inc. cu Dr. Barbara RAY:

 

 

 

LAZIA Aurica: Tehnică Radiantă® Gradul 5

 

 

 

 

 

 

 

LAZIA Dumitru: Tehnică Radiantă® Gradele 6 și 7

 

 

Am continuat colaborarea interdisciplinară dedicată integrării TRT(R) în sistemele de îngrijire a sănătății, turismul balnear și optimizarea resurselor umane, iar pe baza acestor colaborări am prezentat Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® la:

 

Concluzie:

Tehnica Radianta(R) oferă un set de instrumente simple, sigure și eficiente pentru ajutor, recuperare, transformare si iluminare, care poate fi componenta de baza a Sistemelor de Medicina Integrativa, a Medicinei de Anti-îmbătrânire și a noii Industrii a Stării de Bine.

 

Textul a fost extras din prezentarea sustinută la Conferința aniversarii a 30 de ani de la înființarea TRTIA

- Asociației Internaționale de Tehnică Radianta®, din Octombrie - noiembrie 2009 ce a avut loc in St. Petersburg, Tampa, Florida SUA.

O prezentare detaliată a activităților noastre de folosire, observare, predare și promovare a Tehnicii Radiante® - Real Reiki® le puteți afla consultând pagina web

Despre noi

 

 

 

Notare
Comentarii
fadsfa

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ki-OM-LOGIA in 2012 Anul European al Îmbatrinirii Sanatoase si Active Cursurile pentru Managementului Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® și Anul European al îmbătrânirii active (2012) Sunt prezentate soluțiile oferite de cursul nostru pentru prelungirea vieții sănătoase și active conform recomandărilor din documentul Gestionarea impactului îmbătrânirii...
Stresul, Acidentele de Circulatie si Tehnica Radianta® Stresul, Somnul insuficient și Suprasolicitarea sunt principalele cauze ale Accidentelor rutiere. Prezentăm analizele, previziuniile si recomandarile dedicate prevenirii accidentelor rutiere oferite de Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile din diferite țări....
Stresul, Cancerul și Tehnica Radiantă Stresul consumă vitalitatea, slăbește sistemul imunitar și dereglează sistemul hormonal. Acestea duc la apariția și evoluția galopantă a cancerului, iar răspunsul benefic al tratamentelor scade, crescînd efectele secundare ale acestora. Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®-Real...
Stresul, Oboseala și Tehnica Radiantă(R) Plecind de la Concluziile, Tehniciile și Instrumentele dedicate prevenirii oboselii si sindromului burnout, oferite de Institutul de Cercetări pentru Matematica Inimii, din pagina web Easing Fatigue and Burnout , prezentăm soluțiile (simple, sigure dar foatre eficiente) oferite de cursurile noastre...
Stresul, Afectiunile Musculo-Scheletice si Tehnica Radianta® Din punctul nostru de vedere Stresul este principala cauza a afecțiunilor Musculo-Scheletice. Prezentam documentele Campaniei Uniunii Europene REDUCETI EFORTUL însoțite de explicațiile noastre asupra modului în care Stresul delanșează dureri Musculo-Scheletice care în timp provoacă modificări Funcționare...
Stresul Asigurarile si Tehnica Radianta® Stresul, Oboseala și Suprasolicitarea sunt principalii factori de Risc ai Resurselor Umane cu impact major asupra Despăgubirilor pe care Companiile de Asigurări vor trebuii să le plătească Firmelor si Persoanelor asigurate. La rindul lor Companiile de Asigurări vor trebuii să mărească Primele de Asigurare...