Cele mai citite
 


Consumul de alcool, în creştere în SUA /sondaj/
sâmbătă, 31 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 31 iul /Agerpres/ - 67 % dintre adulţii americani recunosc că consumă alcool din timp în timp, acesta fiind nivelul cel mai ridicat în ultimii 15 ani, iar berea le este băutura alcoolizată preferată, potrivit unui sondaj Gallup publicat vineri şi citat de AFP.
Potrivit Gallup, care a lansat acest sondaj anual în 1939, consumul de alcool a fost cel mai ridicat între anii 1976 şi 1978. 71 % dintre americani afirmau atunci că sunt consumatori de alcool, iar consumul cel mai redus a fost în 1958, cu doar 55 % de consumatori declaraţi.

În materie de vârstă, persoanele consumatoare de alcool cele mai numeroase sunt cele de 18-54 de ani /71 %/, faţă de cele de 55 de ani şi peste /59 %/, iar absolvenţii de facultăţi sunt mai mari consumatori de alcool decât persoanele care au ca nivel maxim de studii bacalaureatul /79 % faţă de 58 %/.

Nivelul veniturilor este de asemenea determinant: dintre persoanele care câştigă peste 75.000 de dolari anual, 81 % recunosc că sunt consumatoare de alcool, faţă de 46 % printre cele ale căror venituri nu depăşesc 20.000 de dolari anual.

Berea este băutura alcoolizată preferată a americanilor, devansând vinul şi alcoolurile tari. Dar dacă bărbaţii preferă berea vinului, preferinţa femeilor este inversă.

Sondajul a fost realizat între 8-18 iulie, pe un eşantion de 1.020 de adulţi.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secretul longevităţii: stilul de viaţă, genetica şi credinţa /sondaj/ Fac parte din categoria de populaţie cu cel mai rapid ritm de creştere din SUA, iar până în 2050 numărul lor ar putea ajunge la 601.000. Totuşi, majoritatea centenarilor americani nu s-au aşteptat să ajungă la 100 de ani. Mare parte dintre ei consideră că secretul longevităţii stă în modul de viaţă -...
Creierul fetelor, mai puternic afectat de consumul excesiv de alcool decât cel al băieţilor /studiu/ Creierul fetelor tinere este mai afectat de beţii decât cel al băieţilor de aceeaşi vârstă, potrivit unui studiu publicat vineri în SUA, care avertizează că neuronii sunt afectaţi de consumul de alcool şi că acest lucru este mai grav decât mahmureala de a doua zi, scrie France Presse.
SUA: Maşinile vor fi dotate cu dispozitive care monitorizează alcoolemia, împiedicându-i pe şoferii băuţi să pornească motorul În Statele Unite, maşinile vor fi dotate cu dispozitive care monitorizează alcoolemia, împiedicându-i pe şoferii băuţi să pornească motorul. Instalarea unor astfel de dispozitive ar putea preveni 85% dintre decesele legate de consumul de alcool pe drumurile din SUA, conform unei analize preluate de Reuters...
În majoritate, cei care beau foarte mult alcool nu sunt alcoolici (studiu) Contrar părerii generale, în majoritate, oamenii care consumă cel mai mult alcool nu sunt alcoolici, conform unui studiu desfăşurat în SUA, transmite Reuters. Rezultatele acestui studiu arată că doar 10% dintre americanii care beau foarte mult alcool sunt alcoolici.
SUA, Elveţia şi Norvegia cheltuiesc cel mai mult pentru servicii medicale (OCDE) La nivel global sumele alocate de actorii statali pentru servicii medicale au crescut foarte mult începând cu anul 1980. În prezent, primele poziţii în ceea ce priveşte sumele destinate anual acestui sector sunt deţinute de SUA, Elveţia şi Norvegia, care alocă 16,9%, 11,1%, respectiv 8,9% din PIB pentru...
OCDE: Consumul de alcool creşte în Marea Britanie, în timp ce în restul Europei scade Consumul de alcool a crescut în Marea Britanie în ultimele decenii, în timp ce pe continent a înregistrat o scădere. Adulţii britanici beau alcool cu 9% mai mult decât în 1980, clasând Marea Britanie pe locul al 11-lea la consumul de băuturi alcoolice din Europa, scrie în ediţia sa de joi Daily Mail...